Preoţi şi călugări instruiţi în consilieri antidrog

ORADEA – În perioada 5-7 noiembrie, Sectorul Social Misionar al Episcopiei Ortodoxe Române a Oradiei, Bihorului şi Sălajului organizează un curs ecumenic de consiliere pastorală pentru a lupta cu dependenţa de droguri.

Cursul este dedicat preoţilor, pastorilor şi asistenţilor sociali care vor beneficia de instruire specifică pentru a-i putea ajuta pe oamenii care se confruntă cu dependenţa.

          “Considerăm că acest proiect va fi un succes şi în acelaşi timp un model de împreună lucrare a celor ce trebuie să fie ,,sare a pământului şi lumină a lumii”, pentru ajutorarea semenilor noştri care se află în nevoie”, a declarat PS Sofronie Drincec, Episcopul Oradiei, Bihorului şi Sălajului, cu binecuvântarea căruia a fost organizat cursul.

Participarea la acest curs oferă unui grup de 34 de preoţi, pastori şi asistenţi sociali din cadrul Episcopiei Oradiei şi din alte culte ocazia să împărtăşească metode de consiliere pastorală şi socială practicate în cadrul Bisericilor. De asemenea ei vor explora abordările religioase cu privire la dependenţă, devenind astfel mai bine pregătiţi pentru a-i ajuta pe cei care au nevoie de consiliere de specialitate. În plus, ei vor participa la editarea şi tipărirea unui curs de consiliere pastorală pentru combaterea dependenţei de droguri.Cei instruiţi, alături de asistenţii sociali şi responsabilii în relaţia cu cultele, vor putea fi implicaţi în proiectele sociale dezvoltate în acest domeniu de Episcopia Oradiei, Bihorului şi Sălajului.

          Pregătit cu sprijinul Agenţiei Naţionale Antidrog, reprezentată în Oradea de Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bihor, al Organizaţiei Josh Mc Dowell Ministry şi al Mănăstirii Sfintei Cruci din Oradea, proiectul va contribui la consolidarea educaţiei civice, culturale si spirituale in domeniul dependenţei şi, în timp, la implicarea comunităţii în tratarea şi reintegrarea socială a celor cu dependenţă la droguri.

 

Georgiana Anghel0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase