Preoţii bihoreni, faţă cu parada gay

74Comentarii
Preoţii bihoreni, faţă cu parada gay
Sâmbătă, preotul paroh Teodor Cristea de la Biserica cu Lună va fi unul dintre preoţii orădeni care se va ruga pentru „mântuirea păcătoşilor participanţi la parada gay de la Bucureşti”.

Preoţii din Mitropolia Clujului, Crişanei, Albei şi Maramureşului sunt îndrumaţi ca la Vecernia de sâmbătă să intercaleze, după prochimen, o rugăciune care exprimă atitudinea Bisericii Ortodoxe faţă de organizarea, la Bucureşti, a unei paradea homosexualilor.

            „Stăpâne Doamne, cel ce ai făcut pe om după chipul şi asemănarea ta şi i-ai dat putinţa de a dobândi viaţa de veci; după aceea căzând prin păcat nu l-ai trecut cu vederea, ci ai rânduit mântuire lumii prin întruparea Hristosului Tău; Însuţi, Stăpâne, izbăveşte prin rugăciunile Sfintei Tale Biserici pe cei căzuţi în păcatul împotriva firii; deschide-le ochii gândului ca să strălucească în ei lumina Evangheliei Tale, însoţeşte viaţa lor cu înger de lumină şi izbăveşte-i de toată bântuiala potrivnicului, de întâmpinarea celui viclean, de demonul cel de amiazăzi şi de relele năluciri. Că Tu eşti Dumnezeul milei şi al îndurărilor şi Ţie slavă-Ţi înălţăm, Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh, acum şi pururea şi în vecii, vecilor, Amin”, este rugăciunea pe care Sinodul Mitropolitan a decis să le-o transmită enoriaşilor.

            Purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Clujului, Bogdan Ivanov, declară că biserica nu îi condamnă pe păcătoşi, ci păcatul în sine. “Credem că aceştia pot fi mântuiţi prin rugăciune”, a spus Ivanov.

Iar purtătorul de cuvânt al Episcopiei Oradiei, Bihorului şi Sălajului, pr. Ciprian Balint, a confirmat că preoţii din Bihor sunt în asentimentul iniţiativei Mitropoliei.

            A patra ediţie a Festivalului Diversităţii – GayFest 2007, eveniment care va culmina cu Marşul Diversităţii, se desfăşoară  în perioada 4-9 iunie, în Capitală. Marşul din 2007 va avea loc pe acelaşi traseu ca anul trecut (Bulevardul Decebal – Piaţa Unirii – Piaţa Constituţiei – Parcul Izvor), organizatorii apreciind că nu vor fi mulţi participanţi gay români, dar se aşteaptă să fie prezenţi la eveniment susţinători homosexuali din Germania, Canada, SUA, precum şi reprezentanţi ai Parlamentului European.

            În acest an, tema prioritară a Festivalului este căsătoria (parteneriatul civil), reprezentanţii organizaţiei apreciind că “adoptarea de legislaţie în acest sens constituie un pas decisiv pentru afirmarea egalităţii de drepturi a tuturor cetăţenilor”. În perioada festivalului, vor avea loc dezbateri pe teme legate de problematica drepturilor omului, un festival de film gay, expoziţii de fotografie, o piesă de teatru, petreceri.74Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor