Preotii de penitenciare, laolalta

De Otilia Șandor
Preotii de penitenciare, laolalta
Pentru prima dată în România, Biserica Ortodoxă organizează un eveniment internaţional, pe problematică penitenciară. Astfel, din 4 iunie şi până în 8 iunie, la Academia Duhovnicească a Mânăstirii Sâmbăta de Sus, se susţine Conferinţa preoţilor capelani de penitenciare din Europa.

La eveniment participă, pe lângă oficialii mari ai Bisericii Ortodoxe Romane şi reprezentanţi din conducerea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor împreună cu 120 de capelani de penitenciare din Europa şi 40 de preoţi capelani, care lucrează în penitenciarele din România. Aceştia din urmă vor forma 13 ateliere de lucru, pentru a face schimb de experienţă şi de bune practici din penitenciarele europene.

Activităţile din cadrul conferinţei sunt coordonate de comitetul director al Asociaţiei Capelanilor de Penitenciare din Europa (IPCA) – membră a Conferinţei Bisericilor Europene.

Preoţii români vor fi îndrumaţi la conferinţă de către preotul Florin Smarandi, noul coordonator al preoţilor de penitenciare din cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (fost preot capelan la Şcoala Naţională de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Târgu Ocna).

De la Oradea participă la acest eveniment preotul capelan dr. Lele Dan, care a pregătit pentru prezentare un material din lucrarea lui de doctorat de acum doi ani: „Misiunea Socială a Bisericii şi rolul preotului capelan în sistemul penitenciar românesc”.

Credinta, promovata la penitenciar0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !