Preoţii din toată ţara se întâlnesc la Oradea

5Comentarii
Preoţii din toată ţara se întâlnesc la Oradea
Oradea găzduieşte, în perioada 17-20 mai, ultima Întâlnire Naţională a Preoţilor Catolici din România, din acest an. Acţiunea pastorală este o încoronare a Anului Preoţiei.

La evenimentul organizat de Episcopiile Romano-Catolică şi Greco-Catolică din Oradea participă peste o sută de preoţi greco-catolici şi romano-catolici din toate diecezele ţării. Manifestarea este marcată de activităţi liturgice, conferinţe ştiinţice, discuţii pe grupuri etc.

Fascinaţia chemării

Festivitatea de deschidere a avut loc luni seara, în Catedrala Romano-Catolică din Oradea. Cuvântul de deschidere a fost adresat de episcopul romano-catolic Bocskei Laszlo şi de preotul Gavril Buboi, protopopul greco-catolic de Oradea. Aceştia au subliniat importanţa şi esenţa preoţiei.

„În aceste zile vom putea aprofunda comuniunea preoţească şi să mulţumim lui Dumnezeu pentru chemare. La întâlnire participă slujitori din toate diecezele catolice şi greco-catolice din România. Întâlnirea aceasta va încheia şi anul ocaziilor în care preoţii au încercat să descopere din nou fascinaţia chemării, concretizată în prietenia cu Cristos”, a spus episcopul Bocskei Laszlo.

În timpul festivităţii de deschidere, corul de cameră „Fiat Lux”, condus de profesoara Antonia-Monica Nica, şi „Szent Laszlo” au interpretat cântece religioase. Activităţile au continuat, ieri, la Facultatea de Teologie Greco-Catolică din Oradea. Seara s-a încheiat cu rugăciunea „Paraclisul Maicii Domnului”, cântat de studenţii de la Facultatea de Teologie Greco-Catolică şi cu rugăciunea „Completorium”.

Evenimentul continuă cu meditaţii şi discuţii tematice, precum: familie, ecumenism, pastoraţie etc..

Crina Dobocan5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor