Prescriptii medicale electronice in Timis

De D.S.B.
Prescriptii medicale electronice in Timis
Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Timiş informează furnizorii de servicii medicale că sistemul de prescriere electronică a reţetelor medicale va intra în funcţiune la data de 1 iunie.

„Începând cu această dată, medicii vor putea prescrie pacienţilor reţete în sistem electronic, însă, această activitate va deveni obligatorie începând cu 1 iulie”, au precizat reprezentanţii CJAS Timiş. Pentru a permite o perioadă de acomodare, până la sfârşitul anului în curs, prescrierea electronică va putea fi făcută în paralel cu metoda folosită în prezent (eliberarea reţetelor medicale prin intermediul formularelor tipizate eliberate de către C.J.A.S.). Prescripţia electronică va face parte din “Platforma informatică a asigurărilor de sănătate” (PIAS), platformă structurată în jurul Sistemului Informatic Unic Integrat (SIUI).

Prin intermediul acestui nou sistem de prescriere electronică se doreşte o eficientizare a activităţii medicale, pe de o parte, pentru a veni in sprijinul pacienţilor evitându-se eventuale erori, pe de altă parte, pentru a înlesni activitatea furnizorilor de servicii medicale (medici şi farmacişti). În acelaşi timp, prin creşterea transparenţei proceselor, platforma va contribui la limitarea abuzului şi a posibilităţilor de fraudă în sistem.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !