Pretins executor, trimis în judecată pentru înșelăciune

De Crina Dobocan
4Comentarii
Pretins executor, trimis în judecată pentru înșelăciune
Ecaterina Daniela Moca de la Tribunalul Bihor, a fost trimisă în judecată, sub control judiciar de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Oradea pentru mai multe fapte de înşelăciune.

În dosarul constituit ca urmare a mai multor plângeri penale depuse de mai multe persoane vătămate, procurori ai Secţiei de urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Oradea au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată, alături de Daniela Ecaterina Moca, pe inculpaţii Alexandru Prodan Alexandru, Zaharia Zoltan Prodan, Patrice Sebastian Brânzaş şi Rozica Lucica Pantea, pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, uzurpare de calităţi oficiale, fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual şi uz de fals, în diferite forme de participaţie penală. Rozica Lucica Pantea mai este acuzată şi de luare de mită.

Moca este acuzată de procurori că, în perioada 2013 – iulie 2015, ar fi indus în eroare mai multe persoane, cărora le prezenta, ca adevărată o faptă mincinoasă, că vor adjudeca imobile la licitaţie publică.

„Inculpata pretindea şi primea de la persoanele vătămate diverse sume de bani, în schimbul cărora le promitea că vor dobândi imobilele promise, îşi însuşea sumele respective, iar persoanele vătămate sufereau astfel o pagubă. Pentru realizarea hotărârii infracţionale, inculpata Moca Daniela Ecaterina s-a folosit de acte falsificate, a uzurpat uneori calitatea oficială de executor judecătoresc şi a antrenat în activitatea infracţională pe coinculpaţii Pantea Rozica Lucica, Prodan Alexandru, Prodan Zaharia Zoltan şi Brânzaş Patrice Sebastian. În aceste condiţii, inculpata Moca Daniela Ecaterina a indus în eroare 14 persoane vătămate, în unele cazuri cu ajutorul coinculpaţilor, cauzându-le persoanelor vinovate o pagubă totală de 279.103 euro, nerecuperată”, se arată într-un comunicat al Parchetului Curţii de Apel.

Potrivit procurorilor, la activitatea infracţională a pretinsului executor judecătoresc s-a raliat şi Lucica Rozica Pantea. „Aceasta, în calitate de funcţionar public în cadrul O.C.P.I. Bihor, a pretins şi a primit pentru sine diferite sume de bani pentru a îndeplini acte contrare îndatoririlor sale de serviciu, mai precis, pentru falsificarea unor înscrisuri oficiale cu prilejul întocmirii acestora, fapte prin care a înlesnit şi a ajutat la inducerea în eroare a persoanelor vătămate de către inculpata Moca Daniela Ecaterina. Calculată estimativ, valoarea sumei care formează obiectul infracţiunii de luate de mită este de 1.750 euro şi 2.300 lei”, mai arată procurorii.

Faţă de doi dintre acuzaţi, D.C.C.I. şi D.C.C.F., procurorii au dispus clasarea cauzei pentru săvârşirea infracţiunii de spălare de bani, neexistând probe suficiente. Dosarul a fost trimis spre soluţionare Tribunalului Bihor.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor