Preţul cărnii de porc va creşte cu 15% până la sfârşitul anului

Reactualizat la:
2Comentarii
Preţul cărnii de porc va creşte cu 15% până la sfârşitul anului
Carnea de porc se va scumpi în perioada următoare, ameninţă crescătorii de porci care spun că nu sunt susţinuţi de autorităţi şi ca atare nu pot face faţă importurilor masive de carne.

Oamenii se plâng că furajele sunt foarte scumpe, iar in aceste condiţii creşterea porcilor nu mai este rentabilă. De altfel, numărul de animale crescute în gospodării s-a redus la jumătate în ultimul an.

“Pe termen scurt, nu există elemente care să ne conducă la ideea că va creşte imediat preţul”, a declarat directorul executiv al Patronatului Cărnii de Porc, Stanca Tudor.

Prezent în emisiunea Realitatea zilei, fostul ministru al Agriculturii, Ilie Sârbu, a explicat că o parte din cauzele care ar putea duce la scumpirea cărnii de porc sunt “creşterea preţului la furaje, datorită faptului că la ora actuală suntem puşi în situaţia în care aproape 70% din necesarul de carne îl importăm şi datorită faptului că foarte mulţi producători au renunţat la creşterea porcilor”.

Această situaţie există în mai multe regiuni din ţară. La Hunedoara, de exemplu, anul trecut erau peste 76.000 de porci. În 2008, numărul a scăzut aproape la jumătate.

Sindicaliştii spun că şi în agricultură există şmecheri. “România este o ţară cu mulţi şmecheri. Se profită de sărăcia fermierului. Asta este situaţia agricultorului român. Suntem bătaia de joc a politicienilor”, a declarat preşedintele Sindicatului crescătorilor de bovine.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor