Pretul gazelor creste cu 17%

Subventiile acordate familiilor cu venituri reduse vor creste cu acelasi procent. Autoritatea Nationala de Reglementare în Domeniul Gazelor Naturale (ANRGN) a anuntat sãptãmâna trecutã noile preturi la gazele naturale, valabile de la 1 ianuarie 2006.

Valorile comunicate sunt în crestere cu 17%. ANRGN a mentionat ca Guvernul va anunta un pachet de masuri sociale care sa diminueze impactul cresterii de preturi pentru consumatorii casnici.

Ajutoare majorate

Mãsurile nu au întârziat sã aparã. Potrivit unei decizii de sãptãmâna trecutã a Guvernului, cuantumul ajutoarelor financiare acordate persoanelor cu venituri reduse pentru încalzirea locuintei va fi majorat cu acelasi procent, 17%. Subventia alocata pentru achizitionarea de centrale termice si arzãtoare va fi majorata cu 50%, de la 10 la 15 milioane de lei vechi respectiv, de la doua la trei milioane de lei vechi.

De la Directia de Muncã, Solidaritate Socialã si Familie (DMSSF) Bihor am fost informati cã bonurile reprezentând ajutoarele pentru încalzirea locuintei cu gaze naturale aferente lunilor ianuarie – martie 2006, vor fi actualizate valoric, în conformitate cu prevederile HG, prin stampilarea acestora cu noua valoare. ªtampilarea se va face de catre furnizor, cu stampile conform modelului anexat si aprobat prin HG.

„În acest sens, urmeaza sa comunicãm furnizorilor noua procedura de reactualizare a valorilor bonurilor ajutoarelor pentru încalzirea locuintei, precum si modelul de stampila ce va fi realizat de acestia si aplicata pe bonul valoric, de îndatã ce vom avea Hotãrârea Guvernului”, a precizat directorul executiv al DMSSF Bihor, Simona Vesa. Aceasta a adãugat cã „beneficiarii de ajutoare pentru încalzirea locuintei urmeaza sa primeasca deciziile privind marirea valorii ajutorului de care beneficiaza prin actualizarea bonului primit.

Dan Birta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !