Preţul pâinii stă să explodeze

1Comentariu
Preţul pâinii stă să explodeze
DEVA – Creşterea preţului la utilităţi şi la materiile prime sunt factorii principali care vor conduce la majorarea preţului pâinii în următoarea perioadă. Un alt factor important de care trebuie să se ţină seama este producţia slabă de grîu înregistrată în anul 2007.

Acest fapt va genera creşteri masive la importurile de grîu, în condiţiile în care leul se depreciază constant. „În condiţiile economice care se prefigurează, creşterea preţului la pâine este o certitudine. Faptul că se importă cantităţi mari de grîu, iar leul se depreciază în raport cu euro, va conduce automat la o creştere a preţului de cumpărare a grîului din afara ţării. Dacă pînă acum am reuşit să ţinem în frâu creşterea preţului la pâine, acest lucru s-a datorat în principal faptului că noi avem morile de grîu şi producem făina. Dar în condiţiile în care preţul la energie, combustibili şi gaz vor creşte, nu văd cum am putea menţine la acelaşi nivel preţul pâinii. Estimez o creştere de cel puţin 10% al preţului pâinii în viitorul apropiat”, declară Mircea Gulea, director la o firmă de profil din judeţ.

Iulian Stroia1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor