Preţuri în continuă creştere

1Comentariu
Preţuri în continuă creştere
Cele mai importante majorări de preţuri au fost la energie termică şi la cărţi, ziare şi reviste.

Indicele preţurilor de consum în luna februarie 2010, faţă de luna anterioară a fost de 100,20%, conform datelor Direcţiei Judeţene de Statistică (DJS) Bihor. Astfel, preţurile mărfurilor alimentare şi cel al mărfurilor nealimentare a crescut cu 0,24% iar tarifele serviciilor au rămas neschimbate.

„În cadrul grupei de produse alimentare, creşterile şi scăderile de preţuri au fost nesemnificative”, a spus Nicolae Hoduţ, directorul coordonator al DJS Bihor.

La mărfurile nealimentare, s-au înregistrat creşteri ale preţurilor la majoritatea grupelor. Cele mai importante majorări de preţuri au fost la energie termică cu 1,8% şi la cărţi, ziare, reviste cu 1,4%.
În cadrul serviciilor grupa la care se evidenţiază o creştere semnificativă de preţ este transportul urban care a crescut cu 1,4%.

Astfel, faţă de luna februarie 2009 preţurile mărfurilor alimentare au crescut cu 0,02%, iar preţurile mărfurilor nealimentare şi tarifele serviciilor au crescut cu 9,09% respectiv 2,80%.

Comerţul bihorean

În luna noiembrie 2009 exporturile FOB au fost de 80.455 mii euro, în creştere cu 1.040 mii euro faţă de octombrie 2009, în timp ce importurile CIF au fost de 90.445 mii euro, în scădere cu 11.396 mii euro faţă de luna anterioară. Soldul comerţului exterior, înregistrat în luna noiembrie 2009, a fost de 9.990 mii euro.

Ponderi importante în structura exporturilor sunt deţinute de secţiunea încălţăminte, pălării, umbrele şi articole similare (32,5%) şi secţiunea maşini, aparate şi echipamente electrice, aparate de înregistrat sau reprodus sunetul şi imagine (29,5%). În această perioadă bihorenii au importat cel mai mult maşini, aparate şi echipamente electrice, aparate de înregistrat sau reprodus sunetul şi imagine (24,8%) şi secţiunea materii textile şi articole din acestea (9,7%).

S.Al.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor