Preturile de pe piata imobiliara timisoreana au crescut nesemnificativ in ultima luna

De Marcel Hoster
Preturile de pe piata imobiliara timisoreana au crescut nesemnificativ in august
Preturile de pe piata imobiliara timisoreana au crescut nesemnificativ in august
Analiza preţurilor din luna august de pe piaţa imobiliară timişoreană arată o creştere nesemnificativă, raportat la iulie, la apartamentele cu o cameră şi la cele cu două camere, plus o mică scădere la cele cu trei. În ceea ce priveşte ultimul an, se poate oberva că preţurile sunt încă mai mici faţă de cele din urmă cu 12 luni.

Conform informaţiilor imobiliare.ro, luna august a adus preţuri sensibil mai ridicate pe piaţa rezidenţială din cel mai mare oraş din vestul ţării. Se poate spune că Timişoara merge contrar tendinţei manifestate la nivel naţional. Astfel, apartamentele din Timișoara s-au scumpit cu 0,8% în ultimele treizeci de zile, media înregistrată fiind de 790 euro/mp util. De asemenea, acest preţ este cu doar 1,1% mai mic decât valoarea înregistrată în urmă cu cu 12 luni.

Diferenţa este sensibil mai mare (de 1,5%) în cazul apartamentelor vechi, care, cu o valoare medie a prețului cerut de 778 euro/mp util, sunt cele mai ieftine dintre toate oraşele analizate. Pe de altă parte, în august, preţul mediu solicitat pentru apartamentele noi scoase la vânzare a ajuns la 900 euro/mp util, înregistrând o creştere de peste 3% în ultimele treizeci de zile. Totodată, preţul mediu actual este cu 2,4% mai ridicat decât cel afişat în aceeași perioadă a anului trecut.

În ultimele treizeci de zile, preţul cerut de proprietari şi intermediari pentru un metru pătrat de suprafaţă utilă în cazul apartamentelor vechi a ajuns la 778 euro, valoare mai ridicată cu 0,5% decât în iulie Faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, apartamentele vechi din Timişoara sunt mai ieftine cu 1,5%. Pe categorii de apartamente, în ultimele treizeci de zile, garsonierele au recuperat cel mai mult, scumpindu-se cu aproape 2%.

În acelaşi interval, unităţile cu două s-au scumpit cu 0,6%, în timp ce apartamentele cu trei camere au înregistrat o scădere de preţ de 0,1%. În comparaţie cu luna august 2011, preţul apartamentelor a evoluat cu un procent cuprins între +0,7% în cazul apartamentelor cu trei camere şi -6% în cazul garsonierelor. Unităţile cu două camere sunt mai ieftine cu 4,1% faţă de anul trecut.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !