Preţurile din pieţele Oradiei nu ţin cont de creşterea TVA

4Comentarii
Preţurile din pieţele Oradiei nu ţin cont de creşterea TVA
Comercianţii au apreciat înţelegerea de care a dat dovadă şeful RAPAS

Majorarea TVA este o pagubă pentru toată lumea, economia suferă sincope grave din această cauză. Se vede în planurile de afaceri ale firmelor, la scară macro sau micro. Nici noi, cumpărătorii nu am scăpat, fiind nevoiţi să scoatem mai mulţi bani din buzunar atunci când vizităm marile lanţuri comerciale. Acestea au aplicat majorări de până la 30% la o gamă largă de produse. Din fericire, nu acelaşi lucru se întâmplă şi în pieţele Oradiei. Chiar dacă s-a majorat taxa pe valoarea adăugată şi comercianţii au suferit o creştere în limita majorării TVA a tarifelor la utilităţi şi a inflaţiei, preţurile la legume şi fructe au rămas, în general, la nivelul de dinainte de creştere. Asta se datorează, în primul rând, conducerii Regiei Autonome de Pieţe, Agrement şi Salubritate (RAPAS) Oradea şi a înţelegerii situaţiei de către comercianţii din pieţe.

Convenţie

Pe de-o parte, Romulus Cosma, directorul RAPAS a convenit împreună cu comercianţii o creştere relativ mică a taxei integrale pe mese (de la 180 de lei la 220 de lei pe lună, pentru agenţi economici şi de la 120 la 160 de lei pentru producători individuali) sau a celei pe zi de la şapte lei la opt lei. Înţelegerea găsită la directorul RAPAS i-a determinat pe comercianţi să ţină nivelul preţurilor în frâu. „RAPAS a căutat şi a găsit soluţii pentru ca preţurile să îi afecteze cât mai puţin pe comercianţi şi pe clienţi. Crescându-ne cheltuielile ne-am văzut obligaţi să aplicăm majorări în jurul a 5% pentru a nu perturba prea mult nici activitatea comercianţilor şi nici buzunarele consumatorilor. Nu vrem ca orădeanul, clientul nostru, să simtă prea mult la buzunar măsura absurdă luată de guvernanţi privind majorarea TVA de la 19% la 24%. Ne bucurăm şi că cei care activează în piaţa agroalimentară Obor, cea de la care se aprovizionează mulţi dintre comercianţii din pieţele Oradiei, păstrează şi ei preţurile la un nivel acceptabil pentru această perioadă” ne informează şeful RAPAS.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor