Prevenirea traficului de persoane

Prevenirea traficului de persoane
Deva – Combaterea traficului de persoane a intrat în atenţia Guvernului României, care pentru prima dată contribuie cu fonduri pentru finanţarea unui proiect. Intitulat „Protecţia victimelor traficului de persoane – între lege şi practică”, proiectul se desfăşoară în trei judeţe din România: Sibiu, Alba şi Hunedoara.

Proiectul îşi propune organizarea a trei work-shopuri, cel pentru judeţul Hunedoara derulându-se astăzi, la Deva, în organizarea Fundaţiei Conexiuni. La nivelul judeţului, în anul 2006 au fost asistate şase victime, dintre care una minoră. Serviciile acordate acestora sunt consilierea socială şi acompaniament pe durata reintegrării, consiliere psihologică, juridică, asistenţă medicală, sprijin material şi acordare de adăpost.

Fundaţia Conexiuni în parteneriat cu Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane şi Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate – Alba Iulia, a lansat proiectul “Protecţia Victimelor Traficului de Persoane – între lege şi practică“. La eveniment au fost prezenţi comisarul şef, Florin Ionescu, vicepreşedintele Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane, Cătălin Talpoş – adjunctul şefului Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia şi reprezentanţii Fundaţiei Conexiuni Deva.

Proiectul se va derula pe o perioadă de şase luni şi are ca scop principal strângerea legăturilor între organizaţiile neguvernamentale şi instituţiile descentralizate ale statului, parteneri în lupta împotriva traficului de fiinţe. În final se va elabora un ghid ce va cuprinde toate drepturile victimelor, etalate la nivelul lor de înţelegere, care s-a dovedit a fi o necesitate mai ales pentru victimele care un beneficiază de servicii specializate de protecţie. “Fenomenul traficului de fiinţe a făcut cunoscută România ca ţară de origine a victimelor, dar în ultimul an s-a dovedit că România se transformă în ţară de destinaţie! Pe primul loc în Europa se situează Spania. Traficul, în ţara nostră este în descreştere faţă de anul trecut. În 2006 au fost identificate 2285 de victime, cu 266 mai puţine decât în 2005. De asemenea, numărul traficanţilor depistaţi a fost, în 2006, de 1485 persoane, cu 82 mai puţine decât în 2005. Dintre cele 2285 de victime identificate doar 467 au fost asistate, ceea ce reprezintă doar 10%! În anul 2005 au fost, însă, asistate doar 175 de victime! Este pentru prima oară când Guvernul României alocă fonduri pentru asistenţa victimelor traficului de fiinţe” susţinea preşedinta Fundaţiei Conexiuni-Deva, Lenuţa Angalita.

În judeţul Hunedoara, zonele care deţin surse importante pentru traficanţi sunt Orăştie şi Hunedoara, atât pentru trafic în vederea exploatării sexuale cât şi pentru cel cu copii, racolaţi pentru traficul extern de pornografie, cerşetorie şi furt.

Sanda Bocaniciu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !