Preveniţi tâlhăriile

Având în vedere ca numarul tâlhariilor este destul de mare, politistii bihoreni tin sa aduca la cunostinta oamenilor câteva reguli de urmat.

Tâlhariile se comit cel mai adesea în zonele aglomerate, în parcuri, parcari si piete. Autorii urmaresc victimele din magazine, de la piata, din mijloacele de transport în comun, iar atunci când ajung în zone neiluminate si izolate actioneaza violent, smulgând lucrurile de valoare, spun politistii. S-a constatat ca marea majoritate a autorilor sunt barbati, iar marea majoritate a victimelor sunt femei sau minori. Un alt mod de operare folosit de agresori este amenintarea. Fiti precauti!


Politistii va sfatuiesc ca atunci când va deplasati prin locuri mai putin circulate sau întunecoase, sa manifestati atentie maxima asupra bunurilor personale, dar si asupra persoanelor care se afla în jur. Este recomandabil ca dupa lasarea întunericului sa evitati locurile izolate si neiluminate. Atunci când aveti sume mari de bani este bine sa fiti însotit, iar când efectuati plati nu scoateti toti banii pe care-i aveti, ci doar suma necesara.

Daca ati cazut totusi victima unei tâlharii sau sunteti martorii unei asemenea fapte, nu ezitati sa anuntati imediat Politia. Pentru a-i ajuta pe oamenii legii sa-i identifice si sa-i prinda pe autori, este bine sa retineti ora comiterii infractiunii, vârsta aproximativa a agresorului, daca avea semne particulare, iar daca avea masina, marca acesteia si numarul de înmatriculare.

Simona Drimbau