Preveniţi victimizarea copiilor

Preveniţi victimizarea copiilor
Specialiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, recomandă atenţie maximă în ceea ce priveşte siguranţa copiilor.

Astfel, aceştia spun că este suficientă o clipă de neatenţie sau grabă pentru ca cei în care dumneavoastră aţi investit speranţe, vise şi multă dragoste, copiii dumneavoastră, să devină victime ale unor accidente rutiere, care, din nefericire, pot avea chiar urmări tragice. Pentru a preveni implicarea copiilor dvs. în accidente de circulaţie, Poliţia recomandă părinţilor să-i înveţe pe cei mici: să circule numai pe trotuare, să nu staţioneze pe bordura trotuarelor deoarece se pot dezechilibra şi cădea în faţa maşinilor, să nu traverseze drumurile publice prin alte locuri decât prin cele special amenajate şi semnalizate prin indicatoare sau marcaje.

Atenţie la siguranţa celor mici

Totodată, acolo unde nu există amenajate trotuare sau poteci laterale să se deplaseze numai pe partea stângă a drumurilor, cât mai aproape de marginea acestora, dar nu în grup ci în şir, unul după altul, să nu se joace pe partea carosabilă a drumurilor publice ci doar în locurile special amenajate, în parcuri, grădiniţe, pe terenurile de sport şi întotdeauna sub supravegherea unui adult, să nu se angajeze în traversarea căilor rutiere în fugă, prin faţa sau spatele autovehiculelor staţionate ori a mijloacelor de transport în comun oprite în staţii. „Învăţându-i pe copii să circule corect, îi puteţi feri de necazuri şi vă puteţi bucura în continuare de farmecul zâmbetului lor, de liniştea familiei dumneavoastră!” subliniază inspector principal Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor.

 

A.L.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !