Prezenţa slabă la vot, după primele raportări

2Comentarii
Prezenţa slabă la vot, după primele raportări
ORADEA – Primele raportari ale Birourilor Electorale Judetene arata ca in Bihor prezenta la vot a fost sub media pe ţară la referendum şi peste la alegerile europarlamentare Astfel, la ora 10.00, la alegerile europarlamentare s-au prezentat 4,09% din totalul alegătorilor, în timp ce media pe ţară era de 3,79% , iar la ora 11.00, la referendum, 5,22%, faţă de 5,43% media pe ţară.

După primele ore de la deschiderea secţiilor de votare Asociaţia Pro Democraţia a sesizat câteva nereguli în judeţ. Astfel, la Biharia în apropierea secţiilor de votare erau afişe electorale ale PD şi UDMR, care au fost retrase la sesizarea APD, iar la Tămăşeu, secţia de votare se afla în vecinătatea sediului UDMR. Aici APD a cerut acoperirea plăcuţei de la intrarea în sediul UDMR.

De asemenea, preşedinţi ai secţiilor de votare din Oradea s-au arătat nemulţumiţi de faptul că BEJ i-a anunţat de faptul că observatorii ACM nu mai au acreditare pentru alegeri printr-un sms trimis pe telefonul mobil al preşedinţilor. Mesajul a fost trimis de reprezentantul UDMR în BEJ. „Am primit mesajul pe telefonul mobil, de la un număr necunoscut. La fel am primit şi că am câştigat 1000 de euro dacă merg la prima benzinărie şi încarc cartela. Ce să cred? Poate fi orice, poate fi o glumă trimisă de elevii mei”, a declarat Steluţa Angheluş, preşedintă la o secţie de votare din Oradea.

Csuzi Istvan, preşedintele ACM Bihor, a declarat că la nicio secţie de votare nu există proces verbal prin care preşedinţii secţiilor să fie informaţi de retragerea acreditării ACM. „Au fost informaţi doar prin intermediul telefonului mobi. Nu există niciun proces verbal sau o copie la secţiile de votare cu privire la retragerea acreditării reprezentanţilor ACM”, a declarat Csuzi Istvan.

Sâmbătă seara, BEJ a decis retragerea acreditărilor membrilor ACM, astfel că nu mai pot participa în calitate de observatori la alegeri. Decizia a venit ca urmare a unei sesizări a UDMR, potrivit căreia, ACM îndemna alegătorii, prin intermediul site-ului asociaţiei, să-l voteze pe candidatul independent Tokes Laszlo. „A existat acest mesaj pe site până ieri seară, dar a fost şters. Membrii ACM îndeplinesc condiţiile pentru a participa la alegeri în calitate de observatori. Nu fac parte din niciun partid politic. Există declaraţii în acest sens de la fiecare”, a declarat Csuzi Istvan.
Georgiana Anghel2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor