Prezentare de moda in stil baroc in Piata Unirii

De A.S.
Reactualizat la:
Prezentare de moda in stil baroc in Piata Unirii
Prezentare de moda in stil baroc in Piata Unirii
Timişorenii care s-au aşezat vineri după-amiază la terasele din Piaţa Unirii au avut ocazia să admire o inedită prezentare de modă în aer liber. Evenimentul a fost organizat în cadrul primei ediţii a Festivalului Baroc de la Timişoara, care continuă, sâmbătă şi duminică, cu o paradă în costume de epocă, momente de dans, un spectacol cu foc şi alte surprize.

Timişorenii au avut ocazia să vadă cum poate fi reinterpretat barocul în vremurile moderne de astăzi în cadrul unei prezentări de modă în aer liber. Cei prezenţi în Piaţa Unirii au putut admira mai multe creaţii ale studenţilor de la Facultatea de Arte şi Design a Universităţii de Vest, ţinute îndrăzneţe completate de pălării şi umbrele.

„Am putut vedea lucrări făcute la disciplina „Reprezentare şi concept” şi sunt experimente, sunt explorări creative. Desigur că aceste explorări le-am făcut din hârtie, prima dată se fac din hârtie, şi apoi le trecem în material. Punctele în care se întâlnesc cu barocul sunt mişcarea şi mulţimea de elemente care se regăsesc în piesele vestimentare. Este o piesă modulată, sunt plin şi gol, anumite elemente care se refac pe bidimensional apoi trec în piesa vestimentară în tridimensional. Era şi o crinolină, pălăriile sunt baroce, umbrelele… Conceptul barocului este de fapt mişcarea, tinereţea. După rococo barocul a venit cu o explozie de elemente, şi formă, şi culoare”, a explicat prof. univ. dr. Elena Minodora Tulcan, coordonatoarea studenţilor.

Trupa Mini Merlin a Teatrului de Păpuşi Merlin şi Radio Timişoara a îmbiat lumea la poveşti şi a invitat publicul la dans.

Tot vineri, în noul spaţiu expoziţional deschis de primărie în Piaţa Victoriei nr. 5 au fost prezentate o expoziţie de documente de epocă şi imagini cu uniformele militare ale Garnizoanei Cetăţii Timişoarei şi ale unităţilor imperiale din perioada barocă, precum şi mai multe arme din perioada cuceririi de către austrieci a cetăţii turceşti Timişoara.

Festivalul Baroc continuă, sâmbătă, de la ora 11.00, cu acrobaţii pe coarda elastică în Piaţa Unirii. De la aceeaşi oră, Teatrul Merlin va organiza spectacolul „Giovannino” la Muzeul de Artă, banii strânşi în urma acestui eveniment urmând să fie donaţi regizoarei Mona Marian, care suferă de o boală gravă şi are nevoie de tratament. Cluburile Lions şi Leo din Timişoara vor organiza o expoziţie de desen cu măşti din perioada barocă. Acestea vor fi scoase la vânzare, iar sumele adunate vor fi folosite în scop caritabil.

La ora 12.00 este programată o paradă a costumelor de epocă pe traseul Piaţa Unirii – strada Eugeniu de Savoya – strada Mărăşeşti, participanţii fiind însoţiţi de Fanfara Timişoara Big Band. De la ora 13.00, Asociaţia Noua Acropolă ne invită „Să dansăm baroc” în faţa Sinagogii de pe strada Mărăşeşti.

Festivalul se va încheia duminică. De la ora 9.00, în Sala Barocă a Muzeului de Artă va avea loc un spectacol pentru copii cu intrare liberă.

La ora 18.00, în aceeaşi sală vor cânta Ensemble Musica Profana (Caius Hera – teorbă & chitară barocă, Judit Andrejszki – soprana & clavecin, Kállay Katalin – flauto dolce şi Szabó Zsolt – viola da gamba) şi Company Canario Historic Dance Ensemble (Aranyos Ágota, Gábor Norbert, Ragoncza Anikó şi Ragoncza Imre).

Seara, la ora 19.30, Trupa Shadows va prezenta un spectacol cu foc în Piaţa Unirii.

Festivalul Baroc este organizat de Primăria Timişoara în colaborare cu Asociaţia „Festivalul Baroc Timişoara” şi alţi parteneri.

Citeste si: Sarbatoare cu parada modei pentru femei la Iulius Mall0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !