Prezentare de modă la Filarmonica de Stat

7Comentarii
Prezentare de modă la Filarmonica de Stat
Rafinament şi eleganţă. Stil şi senzualitate. Sunt cuvintele care au caracterizat perfect prezentarea de modă de marţi seara, desfăşurată la Filarmonica de Stat. Protagonistele au fost absolventele Facultăţii de Arte Vizuale, specializarea Design vestimentar.  video video video

După patru ani de studiu în care au desluşit tainele artei vestimentare, şapte tinere au ajuns la momentul în care trebuie să arate tuturor ceea ce au învăţat. Pline de emoţii, absolventele au adus în faţa publicului propriile lucrări de licenţă, care au fost admirate şi criticate de specialiştii în domeniu.

Lucrări de nota 10

Din comisia de licenţă au făcut parte conf. univ. dr. Elena Basso Stănescu, conf. univ. dr. Ana Raveca Brânzaş şi Negoiţă Leptoiu, şef catedră arte decorative, toţi fiind de la Facultatea de Arte şi Design din Cluj.

„Colecţiile sunt impresionante. Fetele s-au străduit mult. Observăm că, de la an la an, progresele sunt tot mai mari”, a afirmat Elena Basso Stănescu. Aceasta a mai precizat că trei dintre absolvente au fost răsplătite cu nota maximă.

Lume dezumanizată

Prezentarea a cuprins şapte colecţii. Piesele vestimentare au fost prezentate de manechinele Agenţiei de Modele Amalia Judea. Înainte însă de prima apariţie a manechinelor pe scenă, decanul Facultăţii de Arte Vizuale Oradea, Cornel Durgheu, a făcut o surpriză publicului, prezentând un filmuleţ despre activitatea de un deceniu a facultăţii.

Prima colecţie a aparţinut absolventei Cristina Nicoleta Lazăr şi s-a intitulat „Evadări din monotonie”, fiind dedicată femeii delicate şi gingaşe, concepută pentru a sublinia graţia şi nobleţea. Creatoarea s-a folosit la elaborarea lucrărilor de concepte preluate din Art Nouveau.

A doua colecţie – „Fantezii senzuale” a fost semnată de Besenyi Timea şi confirmă plenitudinea creativă şi rafinamentul tehnic. „Dezumanizarea” este colecţia ce o caracterizează pe Nalia Lelenko. Absolventa ne propune prin intermediul lucrării sale să reflectăm asupra lumii aşa cum o vede ea: dezumanizată.

Manechine în kimono-uri

Tradi Eniko le-a prezentat spectatorilor „Spiritul gotic”, colecţia fiind inspirată din arta gotică, în care este folosit motivul vitraliului. Angela Pap a realizat o colecţie intitulată „Fanteziile florale”. Colecţia a fost caracterizată de motivele florale şi structurile de blană, sursa principală de inspiraţie fiind picturile Tamarei Lempicka, reprezentantă al curentului Art Deco.

„Autograf” se numeşte lucrarea de licenţă a Dianei Sav, o creaţie inspirată din exoticul arhipelag japonez. Frumoasele manechine au purtat armura samuraiului şi tradiţionalul kimono japonez. Ultima colecţie a aparţinut absolventei Cristina Breteanu. Aceasta a ales ca temă pentru lucrarea sa arta populară românească, colecţia intitulându-se „Înnoirea datinilor”.

Ioana Iuhas7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor