Prichindei la antrenamente antitero

Prichindei la antrenamente antitero
Câteva zeci de copii de grădiniţă s-au înghesuit ieri să se pozeze cu jandarmii şi să le mânuiască armamentul din dotare. Copii au asistat mai întâi la un antrenament al grupei antitero din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, după care au putut să studieze de aproape armele şi echipamentele folosite de oamenii legii în cele mai dificile misiuni.  Prichindei la antrenamente antitero 27.02.2008 II Video

Micuţii nu au avut niciun fel de probleme cu focurile de armă, trase de jandarmi în timpul exerciţiului. Mai mult, la sfârşit aproape că s-au bătut pe arme, dornici să le ia în mână şi interesaţi de cum funcţionează fiecare în parte.

Aproape 50 de copii au ajuns ieri de dimineaţă la unitatea de jandarmi din Oradea, dornici să asiste la antrenamentul grupei antitero, cea care se ocupă de cele mai dificile misiuni. Jandarmii au avut de anihilat un grup de terorişti, care au atacat un transport de valori, şi de prins răufăcătorii care s-au ascuns într-o clădire. În timpul misiunii au fost angrenaţi zeci de lucrători antitero, înarmaţi până-n dinţi. Cele mai apreciate momente au fost cele în care jandarmii au tras focuri de arme pentru prinderea suspecţilor şi când coborât în rapel pe clădirea în care se aflau câţiva răufăcători. La sfârşitul demonstraţiei jumătate din copiii prezenţi erau deja hotărâţi să devină jandarmi când vor creşte mari. „Numa’ în filme am văzut aşa, în filmele cu terorişti. Vreau să mă fac şi eu jandarm”, a spus Paul. Fetele au fost şi ele la fel de impresionate de exerciţiul jandarmilor şi s-au înghesuit la standul cu arme, alături de băieţi. „Cel mai mult mi-au plăcut puştile alea mari. M-am jucat şi eu cu una”, a spus Maria.

Exerciţiul de ieri s-a făcut la cererea educatoarelor de la Grădinţia 34 din Oradea. „Cei 50 de copii au fost aduşi la sediul IJJ, în cadrul unui parteneriat de colaborare dintre grădiniţa noastră şi unitatea de jandarmi. Motivele pentru care am avut această iniţiativă a fost aceea de a-i familiariza pe copii cu specificul acestei meserii. Azi s-au simţit şi ei oameni mari, printre armele folosite de jandarmi în misiuni şi cu aceşti oameni puternici alături de ei”, a declarat institutoarea Tamara Nicolae.

„La solicitatea grădiniţei Inspectoratul Judeţean de Jandarmi a desfăşurat o activitate de pregătire a grupei antitero. S-a simulat un atac asupra unui transport de valori, în timpul căruia infractorii s-au ascuns într-o clădire”, a explicat maiorul Jarca Doru, şef Serviciu Coordonare şi Pregătire Misiuni, din cadrul IJJ Bihor.

Georgiana Anghel0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !