Prietenii chimiei premiaţi de SNC

3Comentarii
Prietenii chimiei premiaţi de SNC
ORADEA – Facultatea de Ştiinţe din Oradea a găzduit o nouă Conferinţă dedicată învăţământului preuniversitar unde elevi, studenţi şi profesori au putut să îşi prezinte lucrările. Evenimentul a avut loc vineri şi l-a avut ca invitat special pe prof. univ. dr. ing. Corneliu Radu vicepreşedintele Societăţii Naţionale de Chimie din România.

Lucrările conferinţei s-au întins pe durata a mai multor ore, dar satisfacţia de a putea prezenta o lucrare în faţa altor iubitori de ştiinţe a fost mai mare decât oboseala. La finele lucrărilor trei dintre participanţii la conferinţa pe domeniul chimie au fost permiaţi de reprezentantul SNC România. Dintre elevi au fost preiaţi Andreea Podilă, Amalia Lencar şi Bianca Boroş de la C.N. “M. Eminescu” , pregătite de profesoara Maria Dobre, pentru lucrarea „Mediul inconjurator, intre real si ideal”. A doua lucrare premiatã a fost “Obţinerea de produşi tehnici utili prin valorificarea unor surse secundare de solutii si deseuri reziduale cu continut de nichel” scrisa de Dan Marian Joiţa sub coordonarea conf. Univ. Dr. Gavris Georgeta. Dintre profesori a fost premiata Gabriela Stanciu de la scoala cu clasele I-VIII „Herman Oberth”Medias pentru lucrarea: Aplicarea unor metode activ-participative la lectile de chimie.

 

Avem nevoie de chimişti

 

Prezent la manifestarea Facultăţii de Ştiinţe Corneliu Radu, vicepreşedintele SNC, a ţinut să precizeze că România are o mare nevoie de specialişti în domeniul chimie şi că un scop declarat al societăţii pe care o reprezintã este atragerea şi stimularea tinerilor. “E o preocupare constantã strângerea legăturilor cu mediul preuniversitar pentru cã nu avem atât de mulţi absolvenţi pe acest domeniu. Din acest punct de vedere ocuparea locurilor din domeniu este deficitară. Poate cã directivele europene vor direcţiona tinerii spre aceste profile. Trebuie sã realizãm cã România are nevoie de chimişti şi de chimie pentru cã aceasta poate reprezenta o soluţie la unele probleme pe care le avem, ca de exemplu poluarea”, ne-a declarat Corneliu Radu.

Valentin Teuca3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor