Prietenul lor, nu „Bau-Bau”

Prietenul lor, nu „Bau-Bau”
ORADEA – Elevii claselor a II-a C şi a III-a E de la Şcoala Generală nr. 11 din Oradea s-au întâlnit marti cu poliţiştii de proximitate, care le-au explicat cum trebuie să se deplaseze de acasă la şcoală şi invers, astfel încât să nu devină victimele accidentelor rutiere.

„Acţiunea face parte din programul «Sunt copil, viaţa mea are prioritate», desfăşurat de IPJ Bihor prin Compartimentul Poliţiei de Proximitate. La acest gen de întâlniri încercăm să creăm o ambianţă cât mai plăcută pentru ca elevii să nu se plictisească. De asemenea, încercăm să creăm o legătură cu copiii astfel încât să înţeleagă că suntem prietenii lor, nu Bau-Bau”, povesteşte agentul-şef Marius Vasi, din cadrul Poliţiei de Proximitate.

Educaţie complementară
„Procesul educaţional «îmbracă» şi forme de muncă didactică complementare lecţiei obişnuite. Activitatea de educaţie rutieră, la fel ca şi celelalte activităţi desfăşurate în colaborare cu Poliţia, este foarte apreciată de către elevi, deoarece valorifică şi dezvoltă interesele şi aptitudinile lor. Sunt organizate într-o manieră plăcută, ingenioasă şi le creează un sentiment de siguranţă şi încredere”, spune Monica Vaşadi, institutoarea clasei a II-a C.

După ce le-au proiectat copiilor un filmuleţ cu principalele reguli de circulaţie care li se adresează, poliţiştii au purtat discuţii libere cu elevii, fiind răsplătiţi de către aceştia cu câteva cântece.

Lecţie utilă
„A fost frumos. Filmul mi-a plăcut cel mai mult pentru că ne-a învăţat regulile de circulaţie. Acum ştiu că trebuie mai întâi să ne asigurăm când trecem strada şi că nu este voie să sărim brusc în faţa unei maşini”, spune Anca Tivadar, din clasa a II-a C.

„Mi-a plăcut foarte mult, mai ales că ne-a învăţat semnele de circulaţie şi cum să trecem strada. Acum putem atenţiona şi alţi oameni să circule corect, pentru că dacă nu îi atenţionăm vor fi foarte multe accidente. Când o să fiu mare, aş vrea să mă fac pompier şi poliţist”, mărturiseşte Raul Ruje, tot din clasa a II-a C.

Ovidiu Morcan0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase