Prietenul lui Walter Zenga

Prietenul lui Walter Zenga
Staff-ul tehnic al divizionarei B CF Liberty este mai numeros o dată cu cooptarea antrenorului italian Oscar Piantoni (56 ani), fost la Monza, Alessandria, Albinoleffe şi Alzano.

„Am venit la solicitarea prietenului Marius Vizer, care m-a solicitat pentru un proiect bazat pe cresterea si promovarea tinerilor fotbalisti. Nu este un pas înapoi sa lucrez în România, pentru ca traiesc pentru fotbal si am gasit aici o buna organizare. Sa lucrez în fotbal la Salonta, Oslo, Casablanca sau Atena pentru mine e acelasi lucru”, a dezvaluit italianul. Specialist în a lucra cu tinerii jucatori, Piantoni nu este la prima experienta în fotbalul românesc.

A lucrat cu Zenga

Pe vremea când Walter Zenga antrena pe FC National, italianul a facut parte timp de doua saptamâni din staff-ul actualului tehnician al echipei Steaua Rosie. „Prietenul meu Walter Zenga m-a solicitat sa-l ajut si am venit cu cea mai mare placere. Timp de doua saptamâni am lucrat la FC National, si în acea perioada am învins Heerenveen cu 3-0 în Cupa UEFA. Aveam o echipa frumoasa! În momentul când negociam cu Gino Iorgulescu un contract, am primit o oferta de la Monza, pe care nu am putut sa o refuz, si m-am întors în Italia”, povesteste Piantoni.

Prietenia cu Zenga este întretinuta prin convorbiri dese la telefon. „Ultima data am vorbit luni. S-a bucurat când a auzit ca am ajuns sa lucrez iar în România. Este un antrenor bun, care gândeste mult fotbalul si face tot timpul pasi înainte”, crede Oscar.

Îl apreciaza pe Oli

Dintre antrenorii români, Piantoni îl apreciaza foarte mult pe Cosmin Olaroiu. „Îl urmaresc demult si îl cunosc din perioada când antrena Steaua Bucuresti, iar eu eram cu Walter la FC National. Mi-a lasat o impresie deosebita, fiind un tehnician care cunoaste mult fotbal”, afirma italianul.

„Nu-mi explic de ce Poli Timisoara nu are rezultatele scontate, din moment ce a remizat cu marele Juventus si a pierdut la limita cu Sampdoria. În fotbal sunt unele lucruri pe care nu poti sa ti le explici, iar antrenorii nu sunt vrajitori, sa aiba rezultate peste noapte”, a mai adaugat Piantoni.

„Importanta e munca”

Piantoni considera ca CF Liberty ar face fata cu succes în Serie C 1, liga a III-a italiana, cu o mentalitate adecvata fotbalului din Peninsula. Tehnicianul spune ca are o colaborare excelenta cu Adrian Vasâi, obiectivul lor fiind sa-i faca pe tineri sa progreseze. Dornic sa învete cât mai repede limba româna, Piantoni dialogheaza cu jucatorii prin intermediul lui Gheorghe Ghit, antrenor la juniorii CF Liberty.

Italianul considera ca la un fotbalist fundamentala este munca. „Talentul este important la început, dar daca nu ai minte si nu muncesti, te poti pierde repede. Importante sunt munca, ambitia si încrederea în fortele proprii”, spune Piantoni.

Teodor Biris