Prilej de bucurie în „Colţ de Rai”

Din nou cu amicii din Carei
Din nou cu amicii din Carei
Un grup de copii de la oratoriul „Colț de rai” al Asociației Ave Miriam de pe lângă Parohia Română Unită – Greco-Catolică din Valea lui Mihai și-au întrerupt activitățile zilnice obișnuite pentru a-și vizita prietenii de la oratoriul „Căsuța Teodorei” al Parohiei Greco-Catolice (maghiare) din Carei.

Reîntâlnirea a fost deosebit de călduroasă. Vizitatorii și oaspeții „s-au încântat” reciproc cu cântece și s-au îndeletnicit făurind câte un buchet de flori din coli colorate, urmând atent sfaturile pedagogilor prezenți, soțiile parohilor comunităților, respectiv o educatoare. După nelipsitul joc, ei au vizitat splendida biserică a comunității în care au rostit bilingv „Tatăl nostru” și „Îngerașul”.

Acest fragment spiritual și comunitar al întrunirii a fost urmat de unul turistic: vizita frumosului castel „Karoly”. Momentul senzațional a fost, apreciind exclamarea constantă al sincerului „uau”, vizionarea colecției de arme și trofee din Africa. Vizita s-a încheiat cu un joc comun în parcul castelului.

Învăţături

Oratoriul „Colț de rai” se bucură de interesul față de activitățile ei zilnice din partea a circa 35 de copii, de confesiuni și etnii diferite. Toți sunt uniți și animați de o sinceră prietenie ce izvorăște din dragostea lui Dumnezeu și care se hrănește cu profundele învățături în limbajul unanim al Sfintei Scripturi. Efortul pastoral, din punct de vedere al costului suportului material didactic și tehnic, consumabilelor, regiei, excursiilor este susținut parțial și prin sponsorizări locale (Primăria, grupul de firme Ara Shoes România, dr. Furău Gh., dl. Savu) și contribuții ale părinților. Ne bucurăm de această susținere necesară și importantă nu doar pentru faptul că oferă financiar un cadru tot mai complex și plăcut programului oratoriului (zilnic în vacanță și săptămânal în cursul anului școlar) cât, mai ales, pentru că este dovada unei aprecieri din partea comunității. Societatea, astfel, recunoaște importanța existenței unui ambient creștin propice dezvoltării spirituale și formării personalității copiilor și implicit a unei noi generații a familiei umane, în brațele Bisericii.

Pr. Zorel Zima0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !