Prim ajutor de bază la pușcărie

De Otilia Șandor
1Comentariu
Basic Life Support la Penitenciar
Basic Life Support la Penitenciar - © FOTO: Penitenciarul Oradea
20 de pușcăriași, dar și angajați ai Penitenciarului Oradea, au învățat tehnica primului ajutor de bază în situații de urgență.

Cu o ușoară întârziere, dar oricând binevenită ca lecție de viață, la Penitenciarul Oradea s-a susținut o oră de acordare de prim ajutor în situații de urgență.

Activitatea s-a organizat pentru a marca Ziua Mondială a Sănătății, celebrată anual la data de 7 aprilie.

Suportul Vital de Bază la Adult

Această zi a fost marcată vineri, 12 aprilie, la Penitenciarul Oradea, de personalul propriu și de 20 de deținuți. Ei au participat la activităţi cu un conţinut şi formă interactive, respectiv prezentarea unor tehnici de prim ajutor de bază (Suportul Vital de Bază la Adult), bazate pe cele mai noi norme științifice de prim ajutor și aprobate de specialişti. Aceste norme se referă la cele mai eficiente tehnici cunoscute în prezent și garantează cele mai potrivite metode de prim ajutor de bază.

Unitatea de detenție urmăreşte, prin programele derulate de angajații de la Compartimentul Managementului Situaţiilor de Urgenţă şi de la Serviciul Educație, promovarea unor comportamente civice corecte, crearea unei mentalităţi preventive şi a unei atitudini pro-active în rândul persoanelor private de libertate aflate în custodie. Lecția de prim ajutor a fost predată de către pompieri de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” Bihor, respectiv din cadrul Centrului Operaţional Judeţean.

Angajații Penitenciarului din sectorul administrativ și cei 20 de deținuți aflați în regim închis au participat astfel la o dezbatere interactivă, finalizată cu demonstraţii practice de acordare a primului ajutor.

Penitenciarul Oradea transmite că, de comun acord cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana”, în baza protocolului de colaborare actualizat în cursul anului curent dintre această instituție și unitatea de detenție orădeană, urmează să desfăşoare şi în anul 2019 activităţi cu tematică specifică în domeniul situaţiilor de urgenţă şi tehnici de prim ajutor, în special în beneficiul deţinuţilor custodiaţi, dar şi pentru anumite categorii de personal.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor