Prima ediție “3DUTECH – Modelează viitorul. Printează-l 3D”

1Comentariu
Elevii au fost instruiți și certificați ECDL 3D Printing
Elevii au fost instruiți și certificați ECDL 3D Printing - © Foto: Daniel Topală
20 de elevi de la Colegiul Eminescu au obținut certificarea în proiectarea și printarea 3D.


La finele anului trecut a debutat campania „3DUTECH – Modelează viitorul. Printează-l 3D“, iar 10 școli din România (printre care și Colegiul Național “Mihai Eminescu” din Oradea) au devenit atunci hub-uri de imprimare 3D, printr-un proiect susținut de European Computer Driving Licence (ECDL) România, cu sprijinul Dedeman, alături de Asociația Oamenilor de Afaceri și Ministerul Educației Naționale.

Parte dintr-un proiect pentru meseriașii viitorului, „3DUTECH” își propune să creeze noua generație de specialiști în printarea 3D, printr-un proiect pentru elevii și profesorii din România. Prin intermediul campaniei „3DUTECH. Modelează viitorul. Printează-l 3D!”, 20 de profesori și 200 de elevi din mai multe licee din București, Bacău, Oradea, Timișoara, Suceava, Brașov, Râmnicu Vâlcea și Tulcea au avut astfel oportunitatea de a-și dobândi certificarea de printare 3D.

Certificare

Zilele acestea primii 20 de eminescieni “meseriași” în ceea ce privește proiectarea și printarea 3D și-au obținut certificarea în acest nou domeniu de activitate. Documentele ce atestă certificarea în printarea 3D – recunoscută internațional prin ECDL 3D Printing, au fost înmânate, într-un cadru festiv, de directoarea Colegiului – profesoara Livia Muntean. Absolvenților le-au fost alături și cei care s-au ocupat de pregătirea lor (profesorii de informatică Teutcsh Tünde şi Nagy István, împreună cu coordonatorul programelor ECDL – profesoara Kelemen Erzsébet).

Palfi Norbert, unul dintre proaspeții certificați în ale printării 3D, a afirmat că „la începutul proiectului vroia doar să experimenteze cum funcționează o imprimantă 3D, dpe urmă și-a dat seama că acest curs îi deschide porțile către o adevărată meserie a viitorului”.

„Probabil într-un viitor nu prea îndepărtat modelarea 3D va deveni la fel de răspândită ca web design-ul și cred că mi-ar plăcea să o practic”, a mai spus acesta.

„Acest curs teoretic și practic m-a ajutat să înțeleg principiile modelării și printării în trei dimensiuni, îmbogățindu-mi substanțial bagajul de cunoștimnțe privind acest domeniu nou de activitate”, a adăugat și Adrian Măduța. Un alt cursant, Sebastian Neagu, a evidențiat faptul că „acest curs de modelare m-a ajutat să îmi dezvolt o gândire logică și analitică, să învăț bazele modelării și imprimării 3D”.

Elevii au fost instruiţi gratuit în modelare şi imprimare 3D şi apoi certificaţi ECDL 3D Printing, pe parcursul semestrului al doilea din anul şcolar 2017-2018, în afara programului școlar.

Și cum cine va şti modelare 3D va deveni astfel mai uşor angajabil, iar boom-ul imprimantelor 3D din următorii ani va crea o nouă meserie – aceea de tehnician imprimare 3D – din toamnă un alt grup de 20 de elevi eminescieni (pasionați de informatică și dornici de a deveni specialiști în printarea 3D) vor avea ocazia să obțină certificarea în acest domeniu de activitate. Și asta cu atât mai mult cu cât orice inovaţie tehnologică lansează un nou val de companii pe piaţă (deci vor exista oportunităţi şi la nivel antreprenorial), iar dezvoltarea aptitudinilor IT va juca un rol important în revigorarea economiei românești într-un viitor (de sperat) nu prea îndepărtat…

Daniel Topală1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor