Prima fermă de porci europeană din ţară

1Comentariu
Prima fermă de porci europeană din ţară
RÂMNICU SĂRAT – Prima fermă de porci din ţară construită la standarde europene a fost inaugurată în acest sfârşit de săptămână lângă municipiul Râmnicu Sărat.

În interiorul fermei totul este automatizat, cantităţile de hrană, apă şi medicamente pe care le primesc animalele fiind dozate până la ultimul gram. În plus, computerul principal îl atenţionează pe proprietar în caz de avarie printr-un mesaj pe telefonul mobil.

În ferma de porci de la Podgoria au fost investiţi peste 400 de mii de euro, bani proveniţi din fonduri SAPARD. Unitatea deţine şi terenurile pe care se cultivă furajele şi fabrica pentru prepararea hranei. De asemenea, pe lângă hala în care vor fi adăpostite animalele, ferma deţine şi vestiare pentru lucrători.

“Există un bazin de dejecţie, îi spunem piscină, dedesubt, la doi metri şi jumătate adâncime, cât suprafaţa halei, adică 50 de metri lungime şi 15 metri lăţime”, a declarat Miron Dascălu – proprietar fermă.

Printr-un sistem computerizat, hrana ajunge din silozuri în fabrica de nutreţuri combinate, este dozată corespunzator, iar de aici ajunge prin conducte în boxele animalelor. Fermierii invitaţi la inaugurare au fost uimiţi de noua construcţie.

“Va trebui, şi Ministerul Agriculturii are în program, să continuăm să susţinem investiţiile în domeniul agriculturii, vom primi şi de la UE, în perioada 2007 – 2013, opt miliarde de euro”, a declarat Sorin Chelmu, secretar de stat Ministerul Agriculturii.

Adăpostul de porci de la Podgoria nu are nevoie decât de doi angajaţi: un medic veterinar – care să verifice permanent starea de sănătate a animalelor – şi un operator al sistemului computerizat.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor