Prima ninsoare a fost blândă

Prima ninsoare a fost blândă
ORADEA – Prima ninsoare din acest an a căzut ieri fără a da mari bătăi de cap Comandamentului de iarnă.

Slaba consistenţă a precipitaţiilor nu îndreptăţeşte însă afirmaţia că s-ar fi aşternut o iarnă grea peste oraşul de pe malurile Crişului Repede: până spre orele după-amiezii străzile nu mai aveau mare lucru din stratul de zăpadă lunecoasă, care a cauzat câteva tamponări de dimineaţă. „Au ieşit cei de la RER Ecologic cu clorură de calciu pe principalele artere de circulaţie, şi cu amestec antiderapant de sare cu nisip pe străzile din cartiere. Avem la dispoziţie cinci autospeciale cu clorură de calciu, cinci maşini cu lamă şi zece maşini din care se aruncă sare cu nisip. Patrulăm să vedem cum se face deszăpezirea şi încercăm să preîntâmpinăm potenţialele probleme”, ne-a spus Mihai Groza, viceprimarul responsabil cu problemele de ordin tehnic din Oradea şi, în mod tradiţional, şef peste Comandamentul de iarnă. Din acest comandament fac parte, pe lângă reprezentanţii Primăriei, şi cei ai regiilor autonome, ai Poliţiei Municipale şi ai altor instituţii direct implicate în deszăpezirea oraşului.

„Avem la dispoziţie cinci autospeciale cu clorură de calciu, cinci maşini cu lamă şi zece maşini din care se aruncă sare cu nisip.” viceprimarul Mihai Groza

Ghilea Cristina0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase