Prima premieră a stagiunii 2018-2019 la Teatrul Național din Timișoara: Timișoara. Capăt de linie, de Peca Ștefan

De A. M. A.
Reactualizat la:
Prima premieră a stagiunii 2018-2019 la Teatrul Național din Timișoara: Timișoara. Capăt de linie, de Peca Ștefan
© foto: Adrian Pîclișan / TNTm
„Timișoara. Capăt de linie” închide seria spectacolelor cu titlul „Despre România numai de bine” semnate de dramaturgul Peca Ștefan și regizoarea Ana Mărgineanu, invitând iubitorii de teatru la un amețitor joc al imaginației!

Teatrul Național din Timișoara își deschide din nou porțile pentru timișoreni, așa cum a făcut acum 29 de ani, pe 16 decembrie „pentru ca Revoluția română să-și facă auzită vocea din locul care s-a numit de atunci balconul Revoluției”. În acest context, sâmbătă, 15 decembrie, de la ora 19, timișorenii sunt invitați la Sala 2 a Teatrului Național din Timișoara, unde va avea loc prima premieră a stagiunii 2018-2019: ”Timișoara. Capăt de linie” de Peca Ștefan.

„Spectacolul Timișoara. Capăt de linie cercetează istoria de ieri, de azi (și de mâine) a Timișoarei și o repovestește cu tot atât de mult umor. Într-un amețitor joc al imaginației, provocând în egală măsură simțurile și intelectul, spectacolul desenează pe harta Timișoarei – la propriu – cărări aparent inaccesibile între oameni, și își provoacă publicul să descopere în momentul nodal al poveștii de un secol pe care Anul Centenar își dorește să o spună, acea țesătură de vieți și destine care formează ceea ce numim (dincolo de spațiu și de timp) «oraș», «țară», și, până la urmă, «istorie». Timișoara. Capăt de linie închide seria de spectacole dezvoltate în ultimii 10 ani de tandemul format din dramaturgul Peca Ștefan și regizoarea Ana Mărgineanu sub titlul «Despre România numai de bine». De asemenea, pentru că, așa cum spunea autorul, Timișoara este locul în care duc toate drumurile, spectacolul va fi însoțit de o expoziție care documentează prin imagini harta compusă din spectacolele realizate de Peca Ștefan și Ana Mărgineanu în deceniul premergător Anului Centenar în orașe din toate cele patru mari provincii românești: Baia Mare, Piatra Neamț, Târgoviște și Sfântu Gheorghe. Expoziția va fi lansată duminică, 16 decembrie, în foaierul Sălii 2, ca preambul al premierei spectacolului și va putea fi vizitată până la finalul lunii ianuarie” transmit reprezentații TNT.

Prima reprezentație va fi urmată de premiera oficială a spectacolului, programată duminică, 16 decembrie și de o nouă reprezentație, luni, 17 decembrie, în aceeași locație și de la aceeași oră.

Spectacolul ”Timișoara. Capăt de linie” face parte din proiectul Teatrului Național din Timișoara ”Despre România numai de bine”.

Biletele pot fi achiziționate la Agențiile Teatrului Național (Agenția „Mărășești”, str. Mărășești nr. 2 și Agenția „Sala 2”, Parcul Civic, orar marți – duminică, orele 11-19) sau online, pe www.tntimisoara.com.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !