Prima rețea a Centrelor de Informare Turistică din Bihor

Prima rețea a Centrelor de Informare Turistică din Bihor
© Pestera cu cristale Farcu FOTO: PADUREACRAIULUI.RO
În perioada 25-26 august 2016 a avut loc în zona Roșia – Remetea a doua întâlnire a Centrelor de informare turistică din județul Bihor inițiată de Agenția de Management al Destinației (AMD) Bihor.

„În cadrul acestei întâlniri s-au pus bazele primei rețele a centrelor de informare turistică din județul Bihor, și s-au identificat canalele de comunicare ale acesteia. Rețeaua este deschisă oricărui centru de informare turistică, prezența acestora din urmă fiind foarte importantă pentru a reuși sa avem metode de suport reciproc”, se precizează în comunicatul transmis de AMD Bihor.

În următoarea perioadă va fi realizată o modalitate unitară de comunicare în fața beneficiarilor precum și noi oportunități de dezvoltare turistică a comunităților în care centrele de informare activează. Pe lângă atelierele de lucru și prezentări, au fost exemplificate practic câteva activități care pot fi puse în practică de către comunități: parcurgerea unui traseu tematic și vizitarea ghidată a Peșterii cu Cristale din Mina Farcu și Peștera Meziadului.

Cu sprijinul Centrului pentru Arii Protejate și Dezvoltare Durabilă Bihor, s-a exemplificat interpretarea pe traseu și în peșteri, cei prezenți având ocazia să observe metodele folosite astfel încât turiștilor să le fie furnizată o experiență completă, nu doar o plimbare de relaxare. Centrele de Informare Turistică joacă un rol fundamental în strategia de marketing a unei destinații, de atragere și păstrare a turiștilor, facilitând întâlnirea directă între vizitatori și reprezentanții destinației turistice.

Rețeaua centrelor de informare turistica va facilita oferirea, pe tot teritoriul județului, a unui set integral și integrat de informații privind destinațiile turistice, obiectivele turistice, serviciile turistice, inclusiv de cazare, omogene ca și conținut, instrumente de suport și mecanisme de lucru. Agenția de Management al Destinației consideră că prin această rețea va fi îmbunătățit gradul de informare și chiar satisfacție, precum și fidelizarea turiștilor care călătoresc în județul Bihor.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !