Prima scadenţă a impozitului

Prima scadenţă a impozitului
ORADEA – 15 martie 2007 este o dată importantă pentru contribuabilii care obţin venituri din activităţi independente realizate într-o formă de asociere fără personalitate juridică.

Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP) Bihor reaminteşte obligaţiile privind impozitul pe venit al persoanelor fizice şi asociaţiilor familiale. „Primul termen pentru efectuarea plăţilor anticipate aferente trimestrului întâi din 2007 de către persoanele fizice care realizează venituri din activităţi independente şi din cedarea în folosinţă a bunurilor este data de 15 martie”, subliniază Smaranda Scridon, director executiv la DGFP Bihor.

Plăţile anticipate se efectuează în baza „Deciziilor de impunere pentru plăţi anticipate cu titlu de impozit” emise de organul fiscal. „Contribuabilii care nu au primit decizia de impunere efectuează plăţile  anticipate la nivelul sumei datorate în trimestrul patru al anului precedent”, precizează directorul executiv al Finanţelor bihorene.

Declaraţia D204

Tot până la 15 martie trebuie depusă şi „Declaraţia anuală de venit pentru asociaţiile fără personalitate juridică constituite între persoanele fizice” – D204, precum şi distribuţia venitului net/pierderii realizete în 2006, pe asociaţi. Declaraţia se completează şi se depune de către asociaţiile între persoane fizice care realizează venituri din activităţi comerciale şi profesii libere, inclusiv din activităţi adiacente sau activităţi agricole.

Pentru fiecare categorie de venit se depune câte o declaraţie de către asociatul desemnat prin contract să răspundă pentru îndeplinirea obligaţiilor asociaţiei faţă de autorităţile publice. De asemenea, declaraţia se mai depune ori de câte ori se constată erori în declaraţia depusă anterior, prin completarea unei declaraţii rectificative. Originalul declaraţiei se depune la organul fiscal, iar copia se păstrează la domiciliul fiscal al asociaţiei. O copie a declaraţiei se va transmite fiecărui asociat.

„Fiecare asociat are obligaţia să depună, până la data de 15 martie, o Declaraţie specială privind veniturile realizate (D200), pentru venitul distribuit din asociaţie”, a declarat Smaranda Scridon. Nedepunerea la termen a declaraţiilor de venit constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 10 la 100 de lei.

Dan Birta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !