Prima serie de poliţişti comunitari a depus jurământul de credinţă, la Primaria Oradea

13Comentarii
Foto J.B.
Foto J.B.
ORADEA - Primii poliţiştii comunitari recrutaţi recent în Oradea au depus astăzi jurământul de credinţă în Sala „Traian Moşoiu” a Primariei Oradea în prezenţa oficialităţilor locale şi a celor apropiaţi.

În deschiderea manifestării a vorbit comandantul Poliţiei Comunitare, gen. Crăciun Leucea: „Poliţia comunitară a fost încadrată cu profesionişti pentru a veghea la respectarea legii pentru a oferi sprijinul cetăţenilor aflaţi la necaz, dar şi consultanţă, sub deviza „Împreună pentru Oradea, aproape de orădeni”. Apoi, cei 52 de poliţişti comunitari a intonat imnul de stat, după care au depus jurământul de credinţă.

 

După un moment religios susţinut de preotul militar, doi reprezentanţi ai agenţilor comunitari au rostit câteva cuvinte din partea noilor poliţişti. Aceştia au primit încurajări din partea oficialităţilor locale prezente, prefectul Mircea Ghitea şi preşedintele Consiliului Judeţean, Radu Ţârle, care au adresat felicitări Primăriei pentru înfiinţarea noii instituţii. „Dvs veţi fi unul dintre pariurile pe care administraţia locală le pune în contrapondere cu procesul de descentralizare. Va trebui să confirmaţi încrederea care vi se acordă. Dacă acest experiment se va dovedi eşuat, încrederea cetăţenilor va scădea. Va trebui practic să vidanjaţi oraşul, să îi scoateţi pe vagabonzi din containere, să vegheaţi asupra traficului şi parcărilor, să menţineţi climatul de linişte şi ordine publică. Să fiţi o mână de fier într-o mănuşă de catifea”, i-a îndrumat edilul şef al oraşului Oradea, Ilie Bolojan.

Poliţiştii comunitari au ciocnit apoi o cupă de şampanie şi au participat la o agapă, la cantina Primăriei.

Înscrierea a demarat în 3 octombrie, fiind puse la dispoziţie 54 posturi de agenţi comunitari şi altele patru de conducere. Dintre cei 194 de candidaţi înscrişi, au fost admişi doar 48 pentru funcţia de agenţi comunitari. Începând cu data de 25 octombrie ei se află într-o perioadă de pregătire, care se va finaliza în ultima săptămână din februarie, după care îşi vor intra în „pâine”. Ei vor participa în viitorul apropiat şi la o activitate de pregătire în SUA. Prima apariţie în uniformă a noilor poliţişti a fost stabilită pentru defilarea din 24 februarie 2009.

Mălina Pop13Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor