Prima Spovadă şi Împărtăşanie solemnă

Prima Spovadă şi Împărtăşanie solemnă
Îmbrăcaţi festiv, fetiţele cu rochii albe şi coroniţe pe cap, iar băieţii în cămaşi albe, semn al purităţii şi al inocenţei, 20 de copii din clasele primare de la Liceul Greco-Catolic din Oradea s-au spovedit sâmbătă pentru prima oară în viaţa lor, iar duminică au primit prima Împărtăşanie Solemnă.

Elevii au fost pregătiţi vreme de mai bine de două luni de preotul Sorin-Ioan Crăciun de la parohia greco-catolică „Sfântul Gheorghe” din Oradea.

Obiective

„În cele două luni şi jumătate am avut mai multe obiective de parcurs, printre care: răul, binele, păcatul, parabola tatălui milostiv, împărtăşania – sărbătoare a iertării, reconcilierea – ca sacrament, în cadrul căreia am discutat despre Spovadă sau cele zece porunci. Pregătirile au culminat cu o retragere spirituală la Băile Felix. Aici am discutat cum trebuie făcută spovada, punând accent pe examenul de conştiinţă care ar trebui să fie zilnic sau cel puţin înainte de spovadă”, a precizat preotul Sorin-Ioan Crăciun.

„I-am făcut pe copii să înţeleagă că Spovada şi Împărtaşania este mijlocul prin care noi oamenii ne împăcăm cu Bunul Dumnezeu, pentru a-l primi în suflet pe Isus”, a mai spus preotul.

Acesta a fost sprijinit în munca sa de institutoarele Lorenia Nedeianu şi Florina Bâte.

La finalul evenimentului de ieri copiii au primit diplome personalizate şi un mic cadou care le va aminti de acest moment unic în viaţa lor.

Prima Sfântă Împărtăşanie se organizează în fiecare an în Biserica Greco-Catolică şi cea Romano-Catolică.

C.D.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !