Prima testare în limba chineză

De Crina Dobocan
Prima testare în limba chineză
Elevii Liceului Teoretic „Aurel Lazăr” au susținut prima testare în limba chineză.

15 lăzărişti au susţinut duminică, 3 decembrie, testul HSK în limba chineză. Testarea a avut loc la Centrul de învăţare a limbii chineze din cadrul Liceului Teoretic „Aurel Lazăr”, centru deschis în urmă cu două luni, fiind patronat de Institutul „Confucius” din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca.

În Centru studiază 135 de elevi ai liceului, iar de curând conducerea acestuia a înfiinţat și o grupă de adulți.

„Testul a durat 45 de minute, subiectele fiind concepute de profesorii Institutului «Confucius». Elevii s-au pregătit intens în ultima lună. În alte țări pregătirea durează minimum patru luni, condiția minimă pentru a fi acceptați să se prezinte fiind învățarea a 150 de cuvinte”, a explicat prof. Rodica Turcaş, coordonatorul Centrului pentru învăţarea limbii chineze.chineza-2

Profesoara Cheng Li le-a fost alături în această perioadă, pregătindu-i intens, folosind imagini, jocuri, mult dialog și multe exerciții. Învățarea limbii chineze se face, de fapt, prin engleză, elevii fiind astfel nevoiți să-și exerseze și această limbă.

Examenul a fost compus din două părți – ascultare și citire – iar pentru fiecare parte, lăzăriștii au trebuit să răspundă la câte 20 de întrebări. Răspunsurile au fost de formă grilă sau adevărat/fals.

Pentru a promova examenul, elevii trebuie să obțină minim 120 de puncte din cele 200, însă profesoara Cheng Li este încrezătoare că toți concurenții vor fi admiși, toți fiind foarte ambițioși și motivați să promoveze acest test, care le dă șansa de a merge într-o tabără de vară în China, dar și de a putea studia în această țară.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !