Primăria a demolat casele ridicate nelegal pe strada Apateului

De Bihon.ro
6Comentarii
Primăria a demolat casele ridicate nelegal pe strada Apateului
Mai multe construcții ridicate nelegal au fost demolate marți, 8 octombrie, pe strada Apateului nr. 72.

În urma sentințelor Civile emise Judecătoria Oradea, persoanele care se fac vinovate de executarea lucrărilor din Oradea, str. Apateului nr. 72, au fost obligate la desființarea construcțiilor sancționate prin Procesele Verbale de Constatare și Sancționare a Contraventiilor, în conformitate cu art. 32 și art. 28 din Legea nr. 50/1991, respectiv art. 59 din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 50/1991

Conform prevederilor legale, în cazul în care persoanele sancționate contravențional au oprit executarea lucrărilor, dar nu s-au conformat în termen celor dispuse prin procesul-verbal de constatare a contravenției, organul care a aplicat sancțiunea va sesiza instanțele judecătorești pentru a dispune, după caz încadrarea lucrărilor în prevederile autorizației sau desființarea construcțiilor realizate nelegal.

Având în vedere că în acest caz nu s-a obținut autorizația de construire pentru intrare în legalitate în termenul impus de instanțele de judecată, s-a impus desființarea lucrărilor sancționate, prin intermediul executorului judecătoresc și sprijinul organelor de poliție, cheltuielile ocazionate urmând să fie suportate de către persoanele vinovate.

Atenție, Primăria caută construcțiile nelegale

Primăria municipiului Oradea are în vedere desființarea în viitor și a altor construcții edificate nelegal aflate pe raza sa administrativ-teritorială și totodată atrage atenția cetățenilor despre necesitatea respectării legii, respectiv avertizează că nu va ezita să demoleze construcțiile realizate fără autorizație pe domeniul public sau privat al municipiului Oradea.

Casă fără autorizaţie, demolată de Primărie6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor