Primăria a demolat o construcție ridicată fără autorizație pe Calea Clujului

De Bihon.ro
Reactualizat la:
10Comentarii
Construcție demolată Clujului
Construcție demolată Clujului - © FOTO: PMO
Vineri,9 august, Primăria Oradea a demolat o construcție ridicată fără autorizatie de pe Calea Clujului.

În urma sentiței, pronunțată de Judecătoria Oradea la data de 12.03.2013, s-a dispus demolarea construcției de pe Calea Clujului, nr.256.

„Potrivit dispoziţiilor Sentinței Civile nr. 3529/2013 pronunțată de Judecătoria Oradea în dosarul nr. 15388/271/2012 la data de 12.03.2013, persoana care se face vinovată de executarea lucrărilor din mun. Oradea, str. Calea Clujului nr. 256 a fost obligată la desființarea construcțiilor sancționate prin Procesul Verbal de Constatare și Sancționare a Contravențiilor nr. 87/2011, în conformitate cu art. 32 și art. 28 din Legea nr. 50/1991, respectiv art. 59 din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 50/1991.

Conform prevederilor legale, în cazul în care persoanele sancționate contravențional au oprit executarea lucrărilor, dar nu s-au conformat în termen celor dispuse prin procesul-verbal de constatare a contravenției, organul care a aplicat sancțiunea va sesiza instanțele judecătorești pentru a dispune, după caz încadrarea lucrărilor în prevederile autorizației sau desființarea construcțiilor realizate nelegal.

Având în vedere că în acest caz nu s-a obținut autorizația de construire pentru intrare în legalitate în termenul impus de instanțele de judecată, s-a dispus desființarea lucrărilor sancționate, prin intermediul executorului judecătoresc și sprijinul organelor de poliție, cheltuielile ocazionate urmând să fie suportate de către persoana vinovată”, se arată în comunicatul trimis de Primărie.

Primăria Oradea are în vedere desființarea în viitor și a altor construcții construcții ridacate ilegal. Construcțiile realizate fără autorizație pe domeniul public sau privat în Oradea, urmând să fie demolate.10Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor