Primăria a obținut o finanțarea unor proiecte în valoare de aproximativ 40 de milioane de euro

De Bihon.ro
35Comentarii
Primăria a obținut o finanțarea unor proiecte în valoare de aproximativ 40 de milioane de euro
Primăria Oradea a semnat contractul pentru finanțarea unor proiecte importante, în valoare totală de aproape 40 de milioane de euro.

Proiectele finanțate în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020 sunt: „Reabilitarea, restaurarea și refuncționalizarea zidurilor Cetății Oradea în vederea introducerii în circuitul turistic Cetatea Oradea – Centru multicultural și multiconfesional European – Etapa III. Consolidarea și restaurarea zidurilor Bastioanelor Ciunt și Bethlen, respectiv a curtinei nordice și vestice” – „Crearea unor trasee pietonale și îmbunătățirea transportului public de persoane în zona centrală a municipiului Oradea” și „Modernizarea parcului de tramvaie din Municipiul Oradea – Etapa 2”.

Reabilitarea Pieței Ferdinand și pietonalizarea străzilor centrale

45488584_693846897638206_3773229563828502528_o

Reabilitarea Piaței Ferdinand va începe în primăvara anului 2019, iar lucrările vor fi realizate de asocierea de firme formată din SC Gavella com SRL, Porfido ed Arte Consorzio Stabile și SC Kal Trans SRL. Proiectul se va derula pe o perioadă de 21 de luni.

În cadrul proiectului de pietonalizare a străzilor centrale sunt cuprinse realizarea promenadei pe malul stâng al Crișului Repede, dar și costurile privind construcția Podului Centenarului.

Obiectivul acestui proiect este realizarea unui impact pozitiv direct asupra reducerii emisiilor de echivalent CO2, generate de transportul rutier motorizat la nivelul Municipiului Oradea prin crearea unor trasee pietonale, trasee pentru bicicliști și îmbunătățirea transportului public de călători în zona centrală a municipiului.

Proiecte finanțate:

– „Reabilitare, modernizare și refacere scuaruri în Piața Ferdinand – Municipiul Oradea”

– „Creșterea mobilității urbane pietonale și ciclistice pe malul stâng al Crișului Repede în municipiul Oradea”

– „Amenajare și pavare pe strada Aurel Lazăr, Oradea în vederea transformării acesteia în zona pietonală”

– „Pietonalizare zona Libertății din Municipiul Oradea”

– „Construire pod peste Crișul Repede între strada Plevnei și strada Szigligeti Ede”

Valoarea totală a contractului de finanțare este de 70.435.089,12 de lei (TVA inclus), iar durata de realizare este de 27 de luni. Contribuţia proprie a Municipiului Oradea este în cuantum de 8.279.378,79 lei, inclusiv TVA, din care 6.747.559,91 lei (TVA inclus), este valoarea cheltuielilor neeligibile iar 1.273.750,55 lei (TVA inclus) contribuția de 2% din valoarea eligibilă a proiectului.

Zece tramvaie noi

Achiziția a zece noi va contribui la modernizarea parcul de tramvaie al OTL. Fiecare tramvai are o valoare estimată la 1,6 milioane de euro fără TVA. „Achiziția celor 10 tramvaielor va contribui la modernizarea parcului de tramvaie a Municipiului Oradea, creșterea estimată a numărului de pasageri transportați în cadrul sistemelor de transport public de călători, precum și la scăderea anuală estimată a gazelor cu efect de seră”, transmite municipalitatea.

44460907_686257298397166_525710151718535168_n

Reabilitarea zidurilor Cetății Oradea

Municipalitatea continuă lucrările la Cetatea Oradea prin reabilitarea zidurilor și prin refacerea construcțiilor: Corpul F: parter – sală multifuncțională cu garderobă (conferințe, expoziții, etc.) și subsol – spațiu expozițional și grupuri sanitare; Bastioanele Ciunt și Bethlen și zidurile de incintă – curtina nordică, cuprinsă între Bastioanele Aurit și Ciunt și cea vestică, cuprinsă între Bastioanele Ciunt și Bethlen.

„Obiectivul proiectului privind reabilitarea zidurilor Cetății este punerea în valoare a monumentului istoric Cetatea Oradea, creșterea reprezentativității și vizibilității acesteia prin includerea în viața socio-culturală a comunității, ca un important pilon al turismului orădean, cu arie de acțiune regional-națională și internațională”, mai precizează reprezentanții primăriei.

Contractul de execuția a lucrărilor este deja semnat, urmând ca în primăvară să înceapă lucrările.35Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor