Primăria a semnat contractul pentru achiziția a 10 tramvaie noi

De Cristina Ghilea
30Comentarii
Primăria a semnat contractul pentru achiziția a 10 tramvaie noi
© Foto: facebook/MirceaMălan
Vineri, 19 octombrie, a fost semnat contractul pentru achiziția a 10 tramvaie noi, dotate cu sistem de recuperare a energiei.

Din partea Primăriei a semnat primarul Ilie Bolojan, achiziţia face parte din prima etapă a a contractului de finanțare privind modernizarea parcului de tramvaie din municipiul Oradea.

Oradea cumpără, deci, 10 tramvaie noi, fiecare cu 160 de locuri, eficiente din punct de vedere energetic, dotate cu un sistem de recuperare a energiei, cu aer condiționat și cu un loc pentru persoanele cu dizabilități.

Contractul a fost semnat și de Ministerul Dezvoltării Regionale si Administrației Publice, dar și Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest, reprezentată prin director Sanda Cătană.

„Modernizarea parcului de tramvaie e un proiect foarte important care, alături de cel privind extinderea rețelei cu noua linie de tramvai care va lega cartierul Nufărul de Calea Aradului, va asigura o mai bună funcționare a transportului public orădean”, a declarat primarul Bolojan.

Valoarea contractului derulat prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014 – 2020, Axa prioritară 4 – „Sprijinirea dezvoltării urbane”, Prioritatea de investiții 4.1, Mobilitatea Urbană Durabilă, este de 88.812.054, 10 lei, din care valoarea nerambursabilă este de 98% – respectiv 87.035.813, 01 lei.

tramvai nou oradea Foto: facebook/MirceaMălan ©

De menționat că în prezent se află în fază de precontractare contractul de finanțare privind modernizarea parcului de tramvaie din municipiul Oradea – etapa a- II-a. Acest lucru presupune achiziția a încă 10 tramvaie noi.

Cu aceeași ocazie a fost semnat contractul de furnizare a celor 10 tramvaie de către firma Astra Vagoane Călători SA. Conform graficului de livrare, primele 4 tramvaie vor ajunge la Oradea până în luna octombrie 2019, iar restul de 6 în cursul anului 2020.

„Modelul care va fi livrat va fi special proiectat pentru Oradea. Varianta de culori, dar și numele tramvaiului vor fi alease în perioada următoare, cu ajutorul dumneavoastră. Vom primi mai multe variante de culori pe care le vom pune în dezbatere”, a comunicat viceprimarul Mircea Mălan pe pagina sa de Facebook.30Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor