Primăria afișează rezultatele repartițiilor ANL

De Călin Corpaş
Reactualizat la:
12Comentarii
Primăria afișează rezultatele repartițiilor ANL
UPDATE | Urmare a faptului că în precedenta comunicare nu erau furnizate informațiile complete, la zi, în legătură cu fondul locativ ANL disponibil efectiv, Primăria Oradea a revenit cu un comunicat de presă, cu rolul de a limpezi situația.

Astfel, Primăria Oradea comunică următoarele:
Pentru anul 2019, au rămas nerepartizate un număr de 23 de apartamente de tip ANL cu două camere, situate pe strada Balogh István, în blocurile ANL proaspăt construite din zona Căii Aradului. Aceste apartamente urmează să fie repartizate solicitanților, conform listei de priorități, care urmează să fie aprobată în cadrul Consiliului Local.
Primăria Oradea subliniază faptul că repartizarea locuinţelor se face în limita fondului disponibil, luându-se în considerare atât locuințele libere din fondul existent, cât şi locuinţele ce urmează a fi finalizate în cadrul unor obiective de investiţii aprobate şi cuprinse în programul de construcţii de locuinţe pentru tineri, destinate închirierii, precum și locuințele care se vor elibera pe parcursul anului.
Lista de priorități se stabileşte anual. Solicitanții înscrişi în lista de priorități, cu respectarea criteriilor de la pct. 1, 2 şi 3, care nu pot beneficia de repartizarea unei locuinţe în limita fondului disponibil în anul respectiv, pot primi repartiţii în anii următori, în limita fondului disponibil în fiecare an şi în noua ordine de prioritate stabilită. Persoanele ale căror dosare nu au fost respinse și se află pe lista aprobată anul acesta, vor primi repartiție în funcție de apartamentele care se vor elibera, în ordinea punctajului obținut și au posibilitatea de a depune solicitări și în anii următori, luându-se în considerare și vechimea cererii solicitantului, transmite Primăria Oradea.

Anul trecut a fost o concurență mai mică

Solicitanții care s-au înscris în anul 2017 pentru a li se repartiza locuințe ANL au beneficiat de pe urma faptului că în anul 2018 s-au finalizat cele trei blocuri cu șase scări, din Calea Aradului. Însă participanții la sesiunea organizată în perioada 1 noiembrie – 31 decembrie 2018, deși avizați despre existența noilor blocuri ANL construite, nu au șansa de a avea acces la cele 132 de apartamente din ANL Calea Aradului tocmai din cauza faptului că au prioritate cei aflați în listele de așteptare constituite în 2017.
Prin purtătorul său de cuvânt, Primăria Oradea transmite că are obligația să organizeze anual asemenea sesiuni de repartiție a locuințelor ANL, indiferent că se construiesc sau nu locuințe noi, pentru a exista un fond cu potențiali chiriași, înscriși într-o listă cu ordinea de repartiție, în situația în care se eliberează asemenea locuințe, în cele trei locații ANL, din Calea Aradului, Bdul Decebal și Bdul Ștefan cel Mare.
|

Lista cu repartițiile este valabilă atât pentru cele trei blocuri din Calea Aradului, cât și pentru ce se eliberează în ANL Decebal și Ștefan cel Mare.

Primăria Oradea a stabilit ordinea repartizării locuințelor de tip ANL, ca urmare a punctajelor obținute. Ordinea repartizării este valabilă atât pentru cele 132 de apartamente proaspăt construite în Calea Aradului, cât și pentru spațiile locative ce se vor elibera (dacă se vor elibera) în blocurile ANL din Bdul Decebal, respectiv Bdul Ștefan cel Mare.

28 de dosare au fost respinse, iar unul a fost retras, fiind punctate 364 de dosare.

Pentru cele 90 de apartamente cu două camere din Calea Aradului și ce se mai eliberează în celelalte două locații au fost acceptate 149 dosare. Punctajul maxim a fost de 84, iar cel minim cu care dosarele au intrat pe locurile eligibile din Aradului a fost 52.

Pentru cele 42 de apartamente cu o cameră disponibile în Calea Aradului, au fost 200 de dosare acceptate. Punctaj maxim: 63. Cel minim pentru ultimul loc eligibil: 41.

Pentru cele 6 apartamente cu trei camere disponibile în Calea Aradului au fost depuse 15 dosare. Punctaj maxim: 63. Minim pentru un apartament deja liber: 58.

Pot fi contestații

În termen de 7 zile calendaristice de la data afişării la avizierul Primăriei și pe site-ul www.oradea.ro (8 februarie – 14 februarie 2019), persoanele nemulţumite au posibilitatea de a depune contestație.

Contestațiile se depun la ghișeele 1 și 2 din Centrul de Relații cu Publicul (Piramidă) din Primăria Oradea.

După soluționarea contestațiilor, lista finală privind ordinea de prioritate în vederea repartizării unei locuințe pentru tineri construită prin Agenția Națională pentru Locuințe, în municipiul Oradea, va fi supusă aprobării Consiliului Local al municipiului Oradea, urmând să fie afișată la avizierul instituției şi pe site-ul: www.oradea.ro.12Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor