Primăria amenajează locuri de parcare și un nou parc în Nufărul

De Oana Farcas
3Comentarii
Primăria amenajează locuri de parcare și un nou parc în Nufărul
© Foto: PMO
La finele lunii mai, Primăria Oradea a făcut primii pași concreți în vederea amenajării unor locuri de parcare și accese auto în zona străzii Morii, din cartierul Nufărul.

Concret, până în prezent, pe strada Morii, lângă blocurile X13-X14-AN11, au fost executate săpăturile și stratul de balast atât la accesul auto cât și la parcări, în proporție de 100%, au fost montate bordurile, a fost reabilitat un podeț în proporție de 60% și sunt executate lucrările de canalizare pluvială.

Pe mai departe urmează să se realizeze stratului de piatră spartă, să se aștearnă mixturile asfaltice și marcajele rutiere.

Valoarea totala a lucrărilor este de 211.801,41 lei fără TVA și sunt executate de asocierea: S.C. Drumuri Bihor S.A. + SC Proexco SRL+SC Drum Asfalt SRL + SC Electofor SRL.

Un nou parc

De asemenea, administrația locală urmează să realizeze, în spatele centrului comercial Selgros, un nou parc cu o suprafață totală de 1.853 mp.

„În data de 2 iulie a avut loc deschiderea ofertelor depuse pentru eleborarea proiectului pentru autorizarea lucrărilor, a proiectului tehnic de execuție a lucrărilor, asistență tehnică din partea proiectantului și execuție lucrări pentru amenajarea parcului din zona străzii Morii. La licitația organizată s-a prezentat un singur ofertant, momentan proiectul se află în stadiul de evaluare a ofertelor”, se arată în comunicatul transmis de Biroul de Presă al Primăriei Oradea.

Investiția pentru amenajarea parcului este estimată la 605.759,39 fără TVA, iar în cazul în care oferta depusă se va declara câștigătoare și va avea loc semnarea contractului, lucrările de amenajare a parcului ar putea începe în cursul lunii august.

„Scopul investiției este modernizarea unui spațiu verde degradat, în vederea creării unui parc contemporan, atractiv pentru locuitorii din zonă. Ne dorim ca parcul să fie un spațiu util pentru toate vârstele, un spațiu de odihnă care este destinat în același timp atât sportului cât și plimbărilor în aer liber”, a declarat Florin Birta, viceprimarul municipiului Oradea.

Lucrările propuse în cadrul investiției sunt:

– amenajarea unui spațiu de joacă pentru copii,

– amplasarea unui teren de baschet,

– realizarea a două alei transversale care să lege diferite zone ale parcului,

– platforme asfaltate delimitate de borduri din beton,

– amplasare bănci clasice cu spătar,

– montare masă și bănci, montare coșuri de gunoi,

– amenajare spații verzi,

– amplasare rastere pentru biciclete,

– realizarea unui sistem de irigare automatizat,

– realizarea unui gard metalic la terenul de baschet,

– împrejmuirea parcului,

– realizarea iluminatului public.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor