Primăria Boianu Mare scapă de pericolul insolvenţei

De Veronica Bursaşiu
Primăria Boianu Mare scapă de pericolul insolvenţei
Primarul de Boianu Mare, Ioan Bandula, răsuflă uşurat după ce Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) a plătit tranşa restantă care băga instituţia în bucluc.

Un proiect pornit în 2007 a fost gata să trimită în insolvenţă Primăria Boianu Mare în anul de graţie 2017. O situaţie fără precedent. Obiectivul proiectului era asfaltarea străzilor din comună, dar şi construirea unui after school. La proiect au fost făcute modificări tehnice. Aceste modificări însă au generat un adevărat efect de domino: ele au făcut ca Primăria Boianu Mare să nu primească în timp util tranşa de bani de la AFIR, iar constructorul a intrat în insolvenţă.

Opt ani mai târziu, Primăria Boianu Mare ia un credit de 3,5 milioane lei pentru a putea continua lucrarea. La acest credit, Primăria s-a aflat în imposibiltatea de a plăti ratele, în ciuda sprijinului financiar al CJ Bihor. Finanţele au făcut poprire pe conturi, următorul pas fiind cererea insolvenţei instituţiei. Actualul primar a preluat mandatul „într-o situaţie critică, cu multe arierate”. În sfârşit, norii negri ameninţători ai insolvenţei s-au ridicat de pe Primăria Boianu Mare.

„Am primit tranşa restantă de la AFIR, am făcut toate plăţile către stat”, a anunţat primarul Ioan Bandula.

Situaţia este generată de modificarea unui proiect european şi de contractarea unui credit pentru acesta. Un proiect european care viza asfaltarea străzilor din comună, dar şi construirea unui after school, se află la originea situaţiei fără precedent în care se află o primărie din Bihor: la un p...0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !