Primăria cere Guvernului terenul

2Comentarii
Primăria cere Guvernului terenul
ORADEA – Aleşii locali au votat ieri iniţierea unei hotărâri de guvern pentru trecerea terenului de 140 de hectare, pe care ar trebui să se facă parcul tehnologic, din proprietatea statului în domeniul public al municipiului Oradea. Video

Consilierii au fost de acord iniţiativa, însă o parte din ei nu au fost de acord cu faptul că în hotărâre era trecut Partidul Democrat – Liberal, ca iniţiator al acestui demers. Dacă guvernul nu va fi de acord cu trecerea terenului în proprietatea municipalităţii ar putea fi organizat un referendum local, prin care orădenii să fie întrebaţi dacă sunt de acord cu dezvoltarea unui parc tehnologic.

„Proprietatea oraşului asupra terenul este dovedită prin acte. Nu există niciun grup de interese pentru acest teren. Un astfel de proiect ar putea constitui cel mai mare parc tehnologic din zona Transilvania. Din punct de vedere tehnic avem toate demersurile şi acordul Ministerului Apărării pentru a deveni proprietari pe teren”, a declarat primarul Mihai Groza, la începutul şedinţei extraordinare a Consiliului Local Oradea.

„Vâzând proiectul reiese că doar consilierii PD-L sunt iniţiatorii, pe când toţi consilierii au votat proiectul cu parcul tehnologic”, a declarat liberalul Petru Lezeu. „Scopul e vital pentru interesele orădenilor. E păcat însă că se dă o luptă politică pentru a se arăta a cui este ideea proiectului. Nu numai consilierii PD-L au susţinut acest proiect, ci noi toţi”, a spus Florian Pantea de la PNL. În final consilierii au votat proiectul, însă după ce a fost scos un articol care spunea că în cazul în care guvernul nu este de acord cu trecerea terenului în proprietatea municipiului va fi organizat un referendum.

Oricum aleşii locali nu au renunţat la ideea organizării referendumului. „Dacă Guvernul nu este de acord PD-L va iniţia un referendum local să-şi dea seama şi Guvernul cât de important este acest proiect pentru oraş”, a precizat democratul Mircea Matei.„Putem să organizăm un referendum, dacă va fi cazul, dar trebuie să-l lanseze consiliul local. Dacă îl lansează alţii atunci să-l susţină financiar”, a zis Pasztor Sandor, de la UDMR.

Vineri consilierii locali au revocat hotărârile prin care parcela de teren de 140 de hectare a fost trecută din proprietatea statului în cea a municipiului, după ce guvernul a ameninţat primăria cu proces în cazul în care nu revocă hotărârea. Tot atunci a fost revocată şi hotărârea prin care s-a stabilit caietul de sarcini pentru construcţia parcului tehnologic.
Georgiana Anghel2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor