Primăria cumpără case pentru evacuaţii Oradiei

ORADEA – Agravarea situaţiei locative a tot mai multor familii orădene evacuate a motivat luarea de măsuri din partea municipalităţii, şi anume cumpărarea de case pentru completarea fondului locativ.

„În Calea Clujului, pe strada Kogălniceanu nr. 12 şi 17, şi în multe alte locuri din oraş se află locuinţe care adăpostesc familii sărace, pe punctul de a fi puse în stradă din diverse cauze. Sunt multe exemple de locuinţe în oraşul ăsta care stau să cadă pe chiriaşii noştri, motiv pentru care este nevoie de mai multe locuinţe”, îşi justifică Marcel Boloş, directorul Administraţiei Imobiliare Oradea (AIO), iniţiativa.
Statistica arată cifre îngrijorătoare: aplicarea Legii nr. 10/2001 şi a Legii nr. 112/1995 a crescut numărul evacuaţilor, prin restituirea a 513 unităţi locative. „Numărul cazurilor de evacuaţi ca rezultat al aplicării legilor proprietăţii, dar şi a punerii în aplicare a sentinţelor judecătoreşti, este de aproximativ 323 de persoane singure sau familii”, se arată în raportul de specialitate oferit consilierilor locali puşi să voteze proiectul AIO.

Negociere directă
Pentru început, se vor cumpăra maxim zece astfel de locuinţe, spune Boloş. „Este o chestiune care nu presupune efort financiar din partea noastră. Din vânzarea unor locuinţe din fondul locativ am încasat până acum 15 miliarde de lei vechi”, explică directorul AIO.
Procedura aprobată de Consiliul Local constă, în final, din negociere directă. „Primim ofertele, le alegem pe cele mai potrivite scopurilor noastre, cerem rapoarte de evaluare specializate, ca să nu ne trezim cu reclamaţii ulterioare, şi apoi se trece la negocierea directă”, spune Boloş.
Consilierii locali au votat, miercuri, şi componenţa comisiei conduse de viceprimăriţa Biro Rozalia, funcţionari şi consilieri locali.
Cristina Ghilea0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase