Primăria declară insolvabilitatea pentru 475 de persoane. Vezi aici lista insolvenţilor!

De Cristina Ghilea
Reactualizat la:
10Comentarii
Primăria declară insolvabilitatea pentru 475 de persoane. Vezi aici lista insolvenţilor!
Anul acesta, Primăria a întocmit procesele-verbale de declarare a stării de insolvabilitate pentru 475 contribuabili persoane fizice.

Suma totală datorată de acestea este de peste 3,8 milioane lei, „recordul” pe persoană este de 113.746 lei.

„Potrivit prevederilor Legii nr. 207/2015 privind Codul de Procedură Fiscală, este insolvabil debitorul ale cărui venituri sau bunuri urmăribile au o valoare mai mică decât obligaţiile fiscale de plată sau care nu au venituri sau bunuri urmăribile. Obligațiile fiscale ale debitorilor declarați în stare de insolvabilitate sunt scoase din evidența curentă și sunt trecute într-o evidență separată”, transmite municipalitatea printr-un comunicat de presă.

Declararea stării de insolvabilitate nu înseamnă ștergerea datoriilor acestor contribuabili, ci doar întreruperea executării silite, mai arată comunicatul. Pasul următor este că Direcția Economică va solicita în instanță, în cazul obligațiilor fiscale de tipul amenzilor contravenționale, transformarea debitelor restante în muncă în folosul comunității.

Anual, Direcția Economică ar urma să verificesituaţia materială a acestor contribuabili, iar în cazurile în care se constată că debitorii au dobândit venituri sau bunuri urmăribile se va proceda la continuarea măsurilor de executare silită în sensul trecerii din evidența separată în evidența curentă și instituirea de popriri – pe veniturile obținute sau sechestre – pe bunurile dobândite.10Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor