Primăria dublează amenzile pentru accesul ilegal al mașinilor în zonele pietonale din Oradea

Primăria dublează amenzile pentru accesul ilegal al mașinilor în zonele pietonale din Oradea
Șoferii care vor intra cu autoturismele în zonele pietonale din Oradea riscă amenzi între 500-1.000 de lei, respectiv 2.500 de lei pentru accesul în Pasajul Vulturul Negru sau în spațiul pietonal din Piața Unirii.

Primarul Ilie Bolojan a prezentat joi, în cadrul unei conferințe de presă, principalele completări aduse la HCL nr. 625/2009, privind accesul controlat al autovehiculelor în zona pietonală centrală din Oradea.

„Prin zona pietonală centrală înțelegem: str. Republicii – pietonal, Piața Unirii – pietonal și str. Vasile Alecsandri. Dacă veți merge dimineața după ora 9:30 în zona centrală, veți constata că, într-o formă sau alta, aici sunt parcate foarte multe mașini. Dorim menținerea unui orar de aprovizionare între orele 7:00 – 9:30 dimineața, în restul timpului având acces doar riveranii care intră în curți sau mașinile cu regim bancar”, a spus primarul Ilie Bolojan în deschiderea conferinței de presă.

Primarul a recunoscut că a intrat într-o dispută cu constructorul Pieței Unirii din cauza numeroaselor mașini care au intrat pe pavajul de culoare albă. Pentru a opri acest fenomen, municipalitatea a pregătit sancțiuni aspre pentru șoferii care vor încălca regulamentul. Persoanele care vor pătrunde cu autoturismele pe zona pietonală delimitată cu alb din Piața Unirii, sunt pasibile de amenzi în valoare de 2.500 de lei.

„Am făcut o înțelegere cu firma care a realizat lucrarea din Piața Unirii să schimbe din fonduri proprii dalele care au fost afectate, iar peste un an de zile, dacă vor mai fi alte crăpături fără ca mașinile să traverseze aceste dale, atunci totul va fi corectat pe cheltuiala firmei. Dacă firma ne va demonstra că au intrat și alte mașini, camioane grele, mașini de aprovizionare sau alte elemente de genul acesta, pe bună dreptate, constructorul va putea să invoce responsabilitatea primăriei”, a precizat Bolojan.

 

Șoferii care vor pătrunde ilegal cu vehiculele în zona pietonală centrală vor fi amendați cu sume între 500-1.000 lei, iar pentru accesul în zona pietonală a Pieței Unirii, precum și în pasajul Vulturul Negru amenda este de 2.500 lei.14Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor