Primăria îl contrazice pe Mang: „Am cerut 40, nu 4”

De Călin Corpaş
Reactualizat la:
13Comentarii
Primăria îl contrazice pe Mang: „Am cerut 40, nu 4”

Primăria Oradea îl contrazice pe preşedintele PSD Bihor. Ioan Mang susţine că ajutorul primit de Oradea de la Guvern pentru plata în avans a gazului de la CET a fost exact atât cât a fost cerut.

UPDATE 2 | Joi, Primăria Oradea a furnizat adresa trimisă la Guvern în care solicită banii pentru CET. Potrivit acesteia, suma solicitată este de 40 milioane de lei.

„Vă trimitem în ataşament adresa respectivă, din care rezultă fără niciun dubiu, ca în cazul documentelor pe care le-am transmis anterior, că suma solicitată de Primăria Oradea este de 40 milioane de lei. Suma de 4.000 mii lei (4 milioane lei), care apare pe site-ul guvernului este o “eroare materială” de care nu se face vinovată Primăria municipiului Oradea, aşa cum a susţinut dl Ioan Mang”, transmite Primăria.

UPDATE După reacţia Primăriei, Mang a trimis miercuri seară un email în care evidenţiază un printscreen captat de pe site-ul Secretariatului General al Guvernului. Acolo se arată că prin adresa nr. 350.003/26.10.2017/13.09.2017, Primăria Oradea ar fi solicitat doar 4 milioane de lei. Adică 4.000 mii lei, nu 40.000 mii lei, cât se arată în documentele prezentate de Primărie, ce datează din luna noiembrie 2017 (adresa nr. 365730 din 13.11.2017). Aşadar, adrese diferite, sume diferite!


Adică 4, nu 40 de milioane de lei – dintr-o gravă eroare materială a Primăriei Oradea – susţine vicepreşedintele CJ Bihor. La o zi distanţă, printr-un comunicat de presă, Primăria condusă de Ilie Bolojan îl contrazice flagrant pe Mang, punând la dispoziţie şi adresele către Guvern şi Prefectura Bihor.

Printscreen de pe site-ul SGG, trimis de Ioan Mang, cu referire la cererea Oradiei pentru banii de gaz, unde se arată că s-ar fi cerut 4, nu 40 de milioane de lei Printscreen de pe site-ul SGG, trimis de Ioan Mang, cu referire la cererea Oradiei pentru banii de gaz, unde se arată că s-ar fi cerut 4, nu 40 de milioane de lei ©

Probează cu documente

Iată comunicatul PMO: „Având în vedere afirmațiile făcute de către domnul Ioan Mang în conferinţa de presă din 9 ianuarie 2018 cu privire la suma solicitată de municipalitatea orădeană Guvernului României pentru aprovizionarea cu gaz metan, aducem la cunoştinţa opiniei publice că acestea sunt lipsite de orice temei. Astfel, conform Hotărârii de Consiliu Local nr. 943/6.11.2017, adresei nr. 365730 din 13.11.2017, Notei de fundamentare şi Proiectului de Hotărâre de Guvern, Primăria Municipiului Oradea a solicitat alocarea sumei de 40 de milioane de lei din Fondul național de dezvoltare aflat la dispoziția Guvernului, pentru aprovizionarea cu gaz metan și asigurarea continuității serviciului de alimentare cu energie termică în sistem centralizat.

Cererea Primăriei, transmisă Guvernului de către prefectul Mihaiu, cu cele 40 de milioane de lei cerute pentru banii de gaz, de care are nevoie noul CET pe gaz, mereu flămând, în ciuda investiţiilor Cererea Primăriei, transmisă Guvernului de către prefectul Mihaiu, cu cele 40 de milioane de lei cerute pentru banii de gaz, de care are nevoie noul CET pe gaz, mereu flămând, în ciuda investiţiilor ©

Atașat vă trimitem toate documentele amintite mai sus, care atestă că afirmația domnului Ioan Mang, conform căreia Primăria Oradea ar fi cerut doar 4 milioane de lei, nu corespunde realităţii. Din documente rezultă în mod indubitabil că nu poate fi vorba de vreo eroare materială, invocată de dl Mang ca motivaţie pentru lipsa unui ajutor mai consistent primit de Primărie de la Guvern”.

Liderul PSD Bihor afirmă că Guvernul a trimis Oradiei 4, nu 40 de milioane de lei pentru gazul CET-ului, doar din cauza erorii materiale a... Primăriei! Preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang afirmă că Primăria Oradea nu a primit mai mult ajutor de la Guvern pentru plata în avans a gazului la CET doar d...13Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor