Primaria limitează decibelii

50Comentarii
Primaria limitează decibelii
ORADEA - Problema cea mai mare pe care orădenii au sesizat-o telefonic inspectorilor din Primaria Oradeaeste legată de gălăgia teraselor şi a localurilor din oraş.

„Am verificat graficul de reclamaţii de la Serviciul 112, făcute în ultimele luni şi am observat că neplăcerile cele mai multe au loc între orele 23-1 noaptea şi sunt localizate în centru, în Pasajul Vulturul Negru şi în cartierele orădene”, a declarat Ilie Bolojan, primarul oraşului.

 

Localuri închise

În acest sens, municipalitatea va dispune de un set de principii, ce urmează a fi propuse în Consiliul Local, privind limitarea orarului acelor baruri şi cluburi din zonele de locuit. Numărul de decibeli urmează să fie măsurat în fiecare seară în aceste zone, de către echipe mixte, formate din reprezentanţi ai Primariei, Poliţiei şi Serviciului de Control al Autorităţii de Sănătate Publică. În cazul în care limita admisă va fi depăşită de către aceste localuri în mod repetat, se va putea ajunge şi la închiderea lor.

„Cluburile din zona de locuit vor păstra liniştea după ora 23, iar cele cu specific turistic vor avea un program mai lung. Se va dispune închiderea lor în acele cazuri în care nu se înţelege că nu poate fi gălăgie după miezul nopţii şi care vor avea mai multe abateri”, a spus Ilie Bolojan.

O altă problemă semnalată de primar e cea a mizeriei ce se găseşte în faţa localurilor din Pasaj.

„În urmă cu două săptămâni, la ora 22, am fost în Pasaj. Unele localuri erau închise, iar spaţiul din faţa lor era plin de gunoaie. M-am simţit prost, văzând nişte turişti italieni ce făceau fotografii”.

 

Carmen Brehoi50Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor