Primaria Oradea cere patrimoniul UTC-ului

4Comentarii
Primaria Oradea cere patrimoniul UTC-ului
Casa de Cultură din Ioşia este obiectul procesului între Municipalitate şi Fundaţia pentru Tineret Bihor.

Demers firesc pentru edili, iniţierea unui proces pentru Casa de Cultură a Tineretului este o surpriză totală pentru conducerea Fundaţiei pentru Tineret Bihor, actuala proprietară a imobilului din Iosia. Una cât se poate de neplăcută, după cum spune Gabi Chevari, directorul executiv al organizaţiei. „La noi nu a ajuns nicio citaţie, nimic. De dimineaţă tot studiez şi citesc legislaţie pe internet, nu îmi dau seama ce-i cu procesul acesta”, declară directorul.

Acesta zice că, până să citească din presă despre proces, Primăria nu a arătat intenţii belicoase. „Dacă trebuie, o să ne judecăm. În acest moment, cred că nu au nicio şansă. Legea 150/1990 şi Legea 146/2002 spun clar că acestea sunt ale fundaţei”, spune Chevari.

Dacă va câştiga procesul, Municipalitatea doreşte transformarea Casei de Cultură a Tineretului din Ioşia într-o Casă de Cultură a Studenţilor.

Nu s-a putut apăra

Juriştii Primăriei au introdus cererea de chemare în judecată împotriva Fundaţiei Române pentru Tineret Bihor pe 15 septembrie. „În procesul din 2000, în care s-a pronunţat sentinţa civilă pentru Fundaţie, Primăria nu a fost citată în proces şi, din această cauză n-a putut să se apere. Sentinţa respectivă reprezintă un fapt juridic care poate fi combătut de Municipalitate prin orice mijloc”, explică Eugenia Borbei, şefa juriştilor din Primărie.

Aceasta spune că s-a demarat acţiunea în urma unui proces de inventariere a bunurilor imobile din Municipiu. „Acum s-a ajuns şi la problema asta, mai ales că Fundaţia are foarte multe datorii la bugetul local. Avem instituit sechestru acolo”, declară jurista.

Municipalitatea cere instanţei rectificarea înscrierii din Cartea Funciară, radierea dreptului de proprietate al Fundaţiei Române pentru Tineret Bihor şi întăbularea dreptului de proprietate publică a Oradiei asupra imobilului şi terenului Casei de Cultură a Tineretului.

Cristina Ghilea

Primaria revendica Casa de Cultura a Tineretului

Incurcate sunt itele justitiei…

 4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor