Primaria Oradea nu plateste naveta profesorilor

Primaria Oradea nu plateste naveta profesorilor
Profesorii care predau în Oradea dar au reşedinţa în afara oraşului sunt lăsaţi, nu mai beneficiază, de anul acesta, de decontarea transportului. Facilitatea este prevăzută legal, dar banii de navetă nu au fost prinşi nici în bugetul local nici în alocaţiile guvernamentale.

„Abia am preluat bugetul pentru şcoli şi au început să curgă solicitările. Au cerut şi şcolile în numele profesorilor şi cadrele didactice”, spune Eduard Florea, directorul economic al Primăriei. Cererile s-au izbit de refuzul administraţiei locale, cu motivarea că bugetul local abia dacă acoperă cheltuielile unităţilor de învăţământ care-i revin prin lege.

La nivelul Primăriei nu există o situaţie a plăţilor făcute în 2011 profesorilor cu titlul de bani de navetă, pentru că aceste sume au ajuns direct la profesori, fără intermedierea administraţiei locale.

„Pentru noi sunt prioritare cheltuielile cu utilităţile. Nu ştiu cum ne vom descurca cu plăţile pe care le avem, pentru că nu cred că bugetul se închide pe ele. Naveta nu a fost asigurată de la bugetul de stat deşi ar fi trebuit să fie”, mai spune economistul.

„Implementarea, începând cu anul 2012, a costului standard pe elev şi pentru cheltuielile de funcţionare ca şi componentă a finanţării de bază, surprinde unităţile şcolare în situaţia unei subfinanţări evidente. Bugetul local va trebui să susţină completarea finanţării de bază asigurate de bugetul de stat, cu prioritate faţă de finanţarea complementară. În consecinţă, posibilitatea finanţării din bugetul local a cheltuielilor cu naveta cadrelor didactice va fi analizată doar la finele exerciţiului bugetar, în funcţie de efortul municipalităţii pentru completarea finanţării de bază şi încadrarea unităţilor şcolare în costurile standard”, se arată într-un comunicat al Primăriei.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !