Primăria Oradea urecheată de elevi și studenți

De Alexandru Guiaș
7Comentarii
Primăria Oradea urecheată de elevi și studenți
Elevii și studenții din Oradea sunt supărați pe Primărie deoarece în bugetul propus pentru acest an nu s-au alocat fonduri destinate activităților pentru tineri.

Consiliul Județean al Elevilor Bihor (CJEB) și Uniunea Studenților din Oradea își exprimă nemulțumirea față de poiectul de buget pus în dezbatere publică în data de 10 martie de Primăria Oradea. Astfel, într-un comunicat de presă trimis instituțiilor din mass-media locală, CJEB susține că „bugetul local propus de Primărie e de natură să neglijeaze activitatea de tineret din Municipul Oradea, în măsura în care fondul alocat activităților de tineret lipsește cu desăvârșire”. În comunicat se mai arată că în conformitate cu Legea Tinerilor nr. 350/2006 (Art. 28), consiliile judeţene şi consiliile locale ale municipiilor reşedinţă de judeţ constituie anual, în cadrul bugetelor proprii, fondul destinat activităţilor de tineret. Fond care se utilizează pentru finanţarea activităţii de tineret, a structurilor neguvernamentale de utilitate publică de şi pentru tineret, precum şi a unor activităţi de tineret de interes local, stabilite prin consultarea fundaţiilor judeţene pentru tineret, precum şi a organizaţiilor neguvernamentale de tineret şi pentru tineret de pe raza unităţii administrativ-teritoriale respective.

„Considerăm că rolul autorităților locale în construirea unui viitor mai bun pentru tineri trebuie întărit prin crearea de strategii susținute prin măsuri adecvate, finanțate corespunzător. Primăriile trebuie să asigure implicarea tinerilor și a organizațiilor de tineret în procesele decizionale și în implementarea efectivă a măsurilor care îi vizează, prin înființarea de consilii consultative funcționale și prin mecanisme transparente de finanțare a activității acestora. Menționăm, de asemenea, ca această propunere de buget vine în urma demersului Consiliului Județean al Elevilor Bihor legat de solicitarea acordării burselor școlare prevazute in Legea Educației Naționale 1/2011, solicitare care a rămas fară ecou din partea reprezentanților primăriei” se mai precizează în comunicatul CJEB.

Astfel, având în vedere obligația autorităților publice în sprijinirea și consultarea tinerilor, inclusiv dar nu limitat la alocarea de finanțări publice pentru sectorul de tineret și pentru sprijinirea calității sistemului de invățământ, Consiliul Județean al Elevilor Bihor, împreună cu Uniunea Studenților din Oradea solicită sprijinul autorităților locale prin acordarea unei atenții sporite activităților de tineret din Oradea, respectând legislația în vigoare în domeniul tineretului si învățământului, prin aplicarea măsurilor legislative în vigoare.7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor