Primăria, partizană în dezbaterea Nutripork

De Cristina Ghilea
Reactualizat la:
6Comentarii
Primăria, partizană în dezbaterea Nutripork
”Primăria Municipiului Oradea face apel către toţi cetăţenii interesaţi să participe la dezbaterea publică din 28 noiembrie 2017, de la ora 16.00, la sediul Prefecturii Bihor, unde se va dezbate solicitarea de emitere a autorizaţiei de mediu a SC Nutripork SRL – Ferma Ioşia.

Locuitorii Municipiului Oradea, în special cei din cartierele Ioșia și Rogerius, se confruntă de mult timp cu disconfortul olfactiv produs de activităţile specifice de creştere a porcilor desfăşurate de SC Nutripork SRL. În fiecare an, primim zeci de sesizări privind existența unui miros specific de dejecții animale care afectează locuitorii Municipiului Oradea”, se arată într-un comunicat de presă al municipalității.

Executivul a înaintat reclamațiile la Agenția de Protecție a Mediului Bihor dar a primit răspunsul standard pe care instituția l-a dat tuturor reclamațiilor – ”au evidențiat de fiecare dată că activitatea Nutripork respectă Autorizația Integrată de Mediu și toate standardele și normativele în vigoare”, fără să ”lămurească o situație existentă, și anume că mirosul de dejecții continuă să afecteze calitatea vieții în cartierele de locuit, cetățenii fiind obligați să respire același aer cu miros insuportabil”.

”Primăria municipiului Oradea consideră că eventuala prelungire a Autorizaţiei Integrate de Mediu trebuie să fie condiţionată de realizarea, de către titularul de activitate, a unor măsuri privind dotări/investiţii, la termene concrete, atât aferent activităţii de creştere a porcilor, cât şi în ce priveşte gestionarea dejecţiilor animaliere, care să garanteze eliminarea disconfortului produs locuitorilor Municipiului Oradea. De asemenea, în situaţia în care măsurile şi termenele nu sunt respectate, începând cu primul termen, să existe posibilitatea de a fi sistată activitatea S.C. Nutripork S.R.L.- Ferma Ioşia din Municipiul Oradea”, mai zice comunicatul.

Anunţată iniţial la Ciuperca, sus pe deal dezbaterea pentru reautorizarea fermei de porci Nutripork pe actualul amplasament a fost mutată. Agenţia de Protecţie a Mediului Bihor a anunţat modificarea printr-un comunicat de presă sec, fără explicaţii: „Ca urmare a demersurilor întreprinse de Agenţia ...6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor